10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiJandarmii mehedinţeni au adus omagiu veteranilor de război

Jandarmii mehedinţeni au adus omagiu veteranilor de război

Peste 70 de jandarmi au participat  la manifestările comemorative ce s-au  organizat în Garnizoana Drobeta Turnu Severin, cu prilejul  Zilei Veteranilor de Război.

La Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor s-a desfășurat vineri, 29 aprilie, un ceremonial militar religios,  care a debutat cu  prezentarea onorului de către garda de onoare  și intonarea Imnului Național al României. A urmat   oficierea serviciului religios, prezentarea alocuțiunilor privind semnificația evenimentului și înmânarea diplomelor aniversare veteranilor de război.

Reprezentanții instituțiilor din Garnizoană au depus coroane și jerbe de flori în memoria celor ce s-au jerfit pentru libertatea și demnitatea poporului român. Defilarea gărzii de onoare formată din jandarmi, pompieri și polițiști locali, a încheiat seria activităților organizate cu acest prilej.

Pe toată perioada desfășurării manifestărilor, jandarmii au asigurat climatul de ordine publică și au acționat pentru prevenirera producerii oricăror fapte antisociale.

Conform Hotărârii Guvernului României nr.1222 din 10 octombrie 2007, s-a instituit Ziua Veteranilor de Război din M.A.I. și M.Ap.N., care se sărbătorește în data de 29 aprilie a fiecărui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS