11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiExerciţii desfăşurate de pompierii mehedinţeni

Exerciţii desfăşurate de pompierii mehedinţeni


Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin a desfăşurat un exerciţiu privind intervenţia în cazul producerii unui accident rutier în care au fost implicate substanţe periculoase. Exerciţiul a avut loc pe dealul Balota, pe DE 70 şi a implicat deplasarea a două autospeciale cu apă şi spumă, autospeciala de descarcerare, autospeciala de decontaminare, ambulanţa SMURD, dar şi alte autospeciale şi mijloace necesare intervenţiei în situaţii în care substanţele periculoase afectează mediul înconjurător şi pun în pericol populaţia.

Prin intermediul acestui exerciţiu s-a urmărit însuşirea misiunilor şi atribuţiilor ce revin fiecărui membru al echipajelor participante la astfel de evenimente. O atenţie deosebită a fost acordată cercetării chimice, care se execută numai de către echipa specializată din cadrul inspectoratului nostru, pentru a preveni producerea de victime, din rândul celor care vin in ajutor, prin contaminare sau explozii. Exerciţiul desfăşurat pe DN 6 (E 70) – pe dealul Balota – a avut ca scop antrenarea forţelor participante, îndeosebi a echipei de cercetare chimică, bacteriologică, radiologică şi nucleară, privind derularea operaţiunilor de intervenţie în condiţii de siguranţă, atât pentru populaţie, cât şi pentru personalul propriu.

Pompierii mehedinţeni desfăşoară, lunar, exerciţii de pregătire, în cadrul cărora sunt simulate diferite situaţii de urgenţă.
Un astfel de exerciţiu, cu forţe în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie la stingerea incendiilor, a fost organizat, în cursul zilei de miercuri, 27 aprilie a.c., de către Garda de Intervenţie Baia de Aramă. Acţiunea s-a desfăşurat la o pensiune turistică, din oraşul Baia de Aramă,  cu scopul de a se verifica modul de intervenţie, timpul de răspuns, de realizare a dispozitivului premergător şi de intervenţie, antrenarea forţelor de intervenţie în condiţii de efort prelungit şi pericol iminent, precum şi cunoaşterea, de către personalul obiectivului, a modului de folosire a mijloacelor de primă intervenţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS