12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Incendiu cu victimă la Dubova

Mehedinţi: Incendiu cu victimă la Dubova

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a două incendii, unul soldat cu o victimă, pentru îndepărtarea pericolului de cădere a unor elemente de construcţie din compunerea a două blocuri de locuit, dar şi pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de  nouă persoane cu afecţiuni medicale.
Trei echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Dubova au intervenit, ieri, cu două autospeciale cu apă și spumă şi o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Svinița. În încercarea de a stinge incendiul, proprietara locuinței a suferit arsuri de gradul I pe membrele superioare, fiind transportată, de către ambulanța SMURD, la spitalul din municipiul Orșova. Incendiul a cuprins acoperișul, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de cca. 100 mp, mobilier, aparatură electrocasnică și materialele textile din două camere de locuit. Vântul foarte puternic a fost factorul favorizant pentru propagarea cu rapiditate a incendiului. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de conductori electrici improvizați.

Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de salvare de la înălțime, în municipiul Dr.Tr.Severin, str. Iuliu Maniu, pentru îndepărtarea tencuielii de pe fațada unui bloc de locuit, care putea pune în pericol siguranța pietonilor. Acelaşi echipaj de pompieri a intervenit, în municipiul Drobeta Turnu Severin, str. Crișan şi pentru îndepărtarea unei bucăţi de tablă, desprinse de pe acoperişul unui bloc de locuit, din cauza vântului puternic.

Tot în cursul zilei de miercuri, un echipaj de pompieri din cadrul Pichetului Strehaia a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o butelie de voiaj încărcată cu gaz, aflată pe marginea DN6, la ieșire din orașul Strehaia, existând pericolul de explozie a acesteia. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost determinată de scăpările de gaze combustibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS