14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiJandarmeria Mehedinți, alături de elevi în cadrul programului "Şcoala Altfel"

Jandarmeria Mehedinți, alături de elevi în cadrul programului „Şcoala Altfel”

Săptămâna „Şcoala altfel- Să ştii mai multe să fii mai bun!”, dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, constituie un bun prilej pentru jandarmi, de a le prezenta elevilor aspecte legate de activitatea Jandarmeriei Mehedinţi.

În cadrul acestui proiect naţional, în perioada 18-22 aprilie, jandarmii se vor întâlni cu elevi și cadre didactice din instituții de învățământ aflate în responsabilitate, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale în mediul școlar și menținerii unui climat de ordine socială necesar desfășurării în condiții optime a procesului de învățământ.

Astfel, prima activitate informativ-educativă s-a desfășurat luni, 18 aprilie a.c., la Școala Gimnazială ,,Regele Mihai I”, ocazie cu care, elevii au aflat de la jandarmi cum trebuie să se comporte pentru a nu deveni victime ale comportamentelor antisociale, atât la şcoală cât şi în timpul liber şi cum pot fi traşi la răspundere în faţa legii, în cazul comiterii de contravenţii şi infracţiuni, chiar dacă sunt minori. De asemenea, au fost purtate discuţii pe linia prevenirii absenteismului şcolar, care sunt cele mai întâlnite forme de violenţă în zona instituţiilor de învăţământ, în scopul conştientizării şi educării elevilor pe baza respectului şi comportamentului civilizat în şcoală şi societate.
Elevii au vizionat un film de prezentare a principalelor misiuni ale Jandarmeriei, iar la finalul întâlnirii, au primit pliante informative și sfaturi utile pentru o vacanță în siguranță.

Activitățile în cadrul programului „Școala Altfel”, continuă toată săptămâna în instituțiile școlare din municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova precum și în orașele Baia de Aramă, Strehaia și Vânju Mare.
***

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS