13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiAcţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Acţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru stingerea unui incendiu, deblocarea uşii unui apartament şi la 12 urgenţe medicale.

Aseară, două echipaje de pompieri din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare s-au deplasat cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, în comuna Obârşia de Câmp, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Ca urmare a utilizării neadecvate a combustibilului de aprindere a sistemului de încălzire, acesta a luat foc, fiind afectată o persoană, respectiv un minor, în vârstă de  1 an şi 1 lună, care a suferit arsuri de gradul II pe cca. 10 -15 % în regiunea feţei şi o plagă arsă la nivelul gambei stângi.
După ce echipajul SMURD a acordat prim ajutor calificat, victima a fost predată pe traseul către UPU Dr. Tr. Severin, echipajului SAJ cu medic, sosit în întâmpinare.  La intervenţie a participat şi SVSU Obârşia de Câmp cu trei voluntari sub coordonarea primarului comunei. Nu s-au produs pagube materiale.

De asemenea, tot aseară, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin s-a deplasat cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, pentru deblocarea uşii unui apartament, în interiorul căruia se afla o persoană de sex feminin, în vârstă de 88 ani, cu deficienţe de auz, fără probleme medicale.
Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 12 urgenţe medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS