12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiTaxiurile din judeţul Mehedinţi, verificate de poliţişti

Taxiurile din judeţul Mehedinţi, verificate de poliţişti

Poliţiştii de la rutieră verifică în această săptămână, legalitatea activităţii de taximetrie şi transportului neautorizat de persoane din judeţul Mehedinţi
În perioada 22-28.02.2016, sub coordonarea Serviciului Rutier, zilnic, peste 15 poliţişti în colaborare cu reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu sunt angrenaţi în activităţi de verificare a autovehiculele care efectuează transport în regim de taxi legal şi ilegal.
Pe parcursul zile de ieri, au fost verificate 70 de autoturisme, , a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale.
Dintre abaterile constatate, 10 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 8 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar restul pentru alte acte normative.
De asemenea, ca măsură complementară, a fost reţinut un permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.
Acţiunile desfăşurate de poliţişti pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane vor continua şi în perioada următoare.
De asemenea, în această săptămână vor fi intensificate şi actiunile pentru combaterea indisciplinei pietonilor şi neacordării de prioritate acestora.

Poliţiştii au depistat un bărbat, de 37 de ani, din municipiu, în timp ce efectua transport ilegal de persoane în regim de taxi, fără a poseda permis de conducere. Cel în cauză este cercetat penal şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a utiliza autovehiculul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS