11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiBraconieri depistați de polițiștii de frontieră mehedințeni

Braconieri depistați de polițiștii de frontieră mehedințeni

Polițiștii de frontieră mehedințeni au depistat în zona de competență patru persoane care desfășurau activități de pescuit comercial cu o plasă monofilament pe fluviul Dunărea, respectiv transportau pește fără documente legale.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Porțile de Fier II au observat, ieri după amiază, pe direcția localității de frontieră Crivina, într-o ambarcație pescărească, două persoane care pescuiau pe fluviul Dunărea cu ajutorul unei plase monofilament.
Polițiștii de frontieră le-au solicitat celor două persoane aflate în barca pescărească să acosteze pentru controlul ambarcației și autorizației de pescuit comercial.
În urma controlului, polițiștii de frontieră mehedințeni au găsit în barcă o plasă monofilament, în lungime 14 metri< unealtă de pescuit a cărei deținere este interzisă de lege și cantitatea de 27 de kilograme de pește, de diferite specii (știucă și caras). În urma legitimării și identificării celor două persoane, polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetățeni români în vârstă de 51 și 52 ani, ambii domiciliați pe raza județului Mehedinți.

În alte două cazuri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Orșova și Sectorului Gârla Mare au depistat două persoane care transportau cantitatea de 33 de kilograme de pește, în condiții neadecvate și pentru care persoanele respective nu dețineau documentele legale de însoțire a mărfii.
Cantitatea totală de 60 kilograme de pește a fost confiscată și predată unei societăți comerciale autorizate.
În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de producere, import, deținere și comercializare sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament și comercializarea ilegală a peștelui ori deținerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale a peștelui.
Dacă vor fi găsite vinovate, cele patru persoane riscă sancțiuni contravenționale cu amenzi cuprinse între 150 și 10.000 de lei și interzicerea dreptului de a pescui între 1 și 3 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS