14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Depunere cereri de finanțare Program IPA de cooperare România- Serbia

Mehedinţi: Depunere cereri de finanțare Program IPA de cooperare România- Serbia

Începutul lunii februarie a reprezentat pentru Consiliul Județean Mehedinți perioada limită pentru depunerea cererilor de finanțare pe Programul IPA de Cooperare România-Serbia.
Consiliul Județean Mehedinți a depus 9 proiecte care vizează investiții în județul nostru, iar cel mai important obiectiv pentru noi, în sesiunea aceasta de finanțare, este reabilitarea și modernizarea Stadionului ”Dr. Angelescu”, fostul ”1 Mai”, cum este el cunoscut printre severineni, un complex sportiv care trebuie inclus în circuitul competițional și care ar fi singura bază sportivă unde tinerii, elevii școlilor și liceelor din Drobeta Turnu Severin, asociațiile sportive ar avea acces.
Valoarea investiţiei este de aproape 1,6 milioane de euro, cu o durată de implementare de 16 luni. Peste 1,3 milioane euro provin din fonduri europene, peste 200 mii de euro provin de la bugetul de stat, în timp ce cota de cofinanţare de la bugetul județului este de 2%, adică 31.696 de euro.
„Așadar susținem activitățile sportive, dar în egală măsură considerăm că pentru dezvoltarea unei comunități, educația este vitală. În consecință am depus un proiect denumit ”Tinerii gardieni ai naturii” care implică reabilitarea şi amenajarea imobilului  Școala Generală cu cls. I-IV din localitatea Podeni ca sediu al activităților extrașcolare organizate printr-o tabară de cercetași. În primul rând ne propunem ca elevii din întreg județul Mehedinți să fie informați și conștienți cu privire la protecția și utilizarea durabilă a resurselor naturale într-un mod conștient și moderat în vederea formării unui comportament civic responsabil al generaţiilor viitoare. Este un alt mod de a învăța, unul care stimulează creativitatea și atractivitatea către activități școlare, către învățătură, în rândul celor mici.
Valoarea proiectului din Podeni se ridică la peste 1,3 milioane de euro, de la bugetul de stat fiind necesari 174 000 euro, iar de la bugetul local 26.786 de euro”, a spus președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu

Autorităţile judeţene din Mehedinţi pun accent și pe potențialul turistic și se implică în dezvoltarea infrastructurii turistice, construiesc şi asfaltează drumuri care completează circuitele turistice și asigură accesul la obiectivele cele mai relevante, cum ar fi în acest caz, peștera Topolnița. Se dezvoltă şi serviciul Salvamont și se realizează trasee montane omologate cu tot ce înseamnă acest lucru la standarde europene, inclusiv prin construirea unor refugii montane.
Valoarea totală a cererilor de finanțare pe Programul de cooperare România-Serbia a ajuns la o sumă de peste 10 milioane de euro, bani pe care ne dorim să îi investim în dezvoltarea județului Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS