10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Acțiuni de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și înșelăciunilor în mediul rural

Mehedinţi: Acțiuni de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și înșelăciunilor în mediul rural

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu Serviciul de Investigații Criminale, Secția 7 Poliție Rurală Vânju Mare și polițiști din cadrul Postului de Poliție Bălăcița au organizat ieri o acțiune preventivă pe raza comunei menționate.
Principalele obiective au constat în responsabilizarea persoanelor vârstnice, potenţiale victime ale infracţiunii de înșelăciune și furt din locuinţe, prin adresarea de sfaturi utile, asigurarea locuinţelor şi adoptarea unor atitudini responsabile şi de autoprotecţie.
Au avut loc discuții interactive, au fost prezentate exemple din cazuistica unității și sfaturi preventive, au fost distribuite materiale informativ-preventive cu mesaje antivictimale.

În aceiași zi, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o acţiune de informare la Colegiul Național Pedagogic “Ștefan Odobleja” din municipiul Dr.Tr.Severin.
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul Campaniei naţionale “Şi TU poţi deveni POLIŢIST“, care are drept scop promovarea în rândul elevilor din clasele terminale a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ aparţinând Poliţiei Române.
Principalele activităţi au constat în:
– informarea elevilor privind oportunităţile oferite de statutul de elev/student, inclusiv cele din punct de vedere social (asigurare cazare, masă, echipament, asistenţă medicală gratuită, asigurarea unui loc de muncă la absolvire);
– promovarea ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ – Academia de Poliţie şi cele două Şcoli de Agenţi de Poliţie;
– informarea elevilor privind condiţiile de recrutare, înscriere şi admitere;
– difuzarea unui film de prezentare a celor trei unităţi de învăţământ;
– prezentarea programei şcolare, a dotărilor instituţiilor, precum şi diseminarea altor informaţii tematice.
Întâlnirea a avut un caracter interactiv, s-au pus multiple întrebări, purtându-se discuţii privind modalităţile de selecţie, recrutare, a ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ specializate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS