Mehedinţi: Pompierii au intervenit în aproape 3800 de intervenţii în 2015În Sala Mare a Instituţiei Prefectului a avut loc astăzi evaluarea activităţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, pe anul 2015. Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa prefectului judeţului Mehedinţi şi a celor peste 25 de invitaţi, şefi ai instituţiilor cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Inspectorul şef al ISU „Drobeta”, colonelul Petre Stănăşel a prezentat materialul de bilanţ, asigurând atât invitaţii, cât şi cetăţenii că obiectivul fundamental al activităţii desfăşurate la nivelul instituţiei a vizat asigurarea stării de normalitate a comunităţilor, îndeplinirea cu prioritate a misiunilor de salvare a vieţii, protecţie a bunurilor materiale şi mediului, prin eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă şi menţinerea sub control a riscurilor.

Pompierii mehedinţeni au intervenit, în anul 2015, la 3759 situaţii de urgenţă. Cele mai multe au fost acţiuni ale SMURD-ului (2719), în timp ce 1040 de intervenţii au fost pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă cauzate de incendii, alunecări de teren, inundaţii, asanări şi distrugeri de muniţie sau salvări de persoane şi animale. Numărul incendiilor a fost mai mare faţă de anul precedent, iar in unele cazuri s-au înregistrat şi pierderi de vieţi omeneşti.

3759 intervenţii în situaţii de urgenţă

În anul 2015, 8276 de mehedinţeni au solicitat ajutorul forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, folosind Serviciul Unic de Urgenţă 112. Ca urmare a solicitărilor primite, pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit la 3759 situaţii de urgenţă. Comparativ cu anul 2014, numărul situaţiilor de urgenţă a crescut cu 855. Împărţite pe categorii, acestea înseamnă 280 incendii, 2715 intervenţii SMURD, 308 intervenţii la incendii de vegetaţie uscată şi alte peste 450 de intervenţii pentru protecţia comunităţilor (asigurare măsuri de apărare împotriva incendiilor la accidente de circulaţie şi pe timpul desfăşurării de evenimente publice, protecţia mediului, salvări de animale, misiuni pirotehnice, alunecări de teren, fenomene meteo periculoase, înlăturarea efectelor inundaţiilor, avarii la utilități publice, etc).

2796 persoane asistate medical, 24 de persoane şi 72 de animale salvate de pompieri

Aproape 2800 de persoane, care sufereau de diferite afecţiuni medicale sau care au rămas încarcerate în autoturisme implicate în accidente rutiere (37 persoane), au fost asistate medical şi transportate la spital de către echipajele SMURD. 24 de mehedinţeni au fost salvaţi de pompieri, anul trecut, din locuinţele cuprinse de flăcări, fântâni sau alte medii ostile vieţii. Dintre aceştia, 20 au fost adulţi şi 4 copii. Cu toate eforturile depuse, au fost înregistrate trei persoane decedate în incendii, iar şase persoane au fost rănite, din care şi un copil. Datorită intervenţiei prompte a pompierilor, de stingere a incendiilor, au fost salvate bunuri în valoare de peste 49.000.000 lei.

280  incendii stinse de pompieri în anul 2015

În anul 2015, subunităţile de intervenţie ale I.S.U.”Drobeta” au acţionat pentru stingerea a 280 de incendii, faţă de 191 în anul 2014. Cea mai mare pondere a incendiilor o reprezintă cele izbucnite la proprietăţile individuale ale cetăţenilor (220). Dintre cele 280 de incendii, 57 au izbucnit la locuinţe, cele mai multe manifestându-se în mediul urban (35), în mediul rural fiind înregistrate 22. Cele mai multe incendii au fost determinate de instalaţiile electrice defecte, coşurile de fum neprotejate termic sau necurăţate, dar şi de folosirea cu intenţie a focului. Anul trecut, 3 persoane au decedat în incendii, iar 6 au fost rănite.


2719 intervenţii SMURD

Anul trecut, 2796 de mehedinţeni, dintre care 2507 adulţi şi 289 copii, au fost salvaţi/asistaţi de paramedicii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Mehedinţi, pe timpul celor 2719 misiuni desfăşurate. Comparativ  cu anul 2014, numărul intervenţiilor SMURD a crescut cu 31,3%. Cele mai multe intervenţii au fost pentru afecţiuni cardiace, urmate de traumatisme, alte afecţiuni medicale şi accidente rutiere.

-Peste 1300 de controale de prevenire-

În anul 2015 au fost emise 57 de avize şi 87 de autorizaţii privind securitatea la incendiu şi protecţie civilă. Cadrele Inspecţiei de prevenire au fost desfăşurat 1359 de controale de prevenire, dintre acestea 279 la instituţii, 873 la operatori economici, 113la localităţi, 81 la obiective de investiţii şi 13 la obiective care gestionează substanţe periculoase. Pe timpul controalelor desfăşurate au fost constatate 6644 deficienţe privind apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă. Dintre acestea, 2118 au fost soluţionate pe timpul controalelor, pentru cele rămase nesoluţionate, au fost aplicate 4183 sancţiuni contravenţionale (2863 avertismente şi 1220 de amenzi, în cuantum de 1.687.904 lei).

Dotarea ISU „ Drobeta” în anul 2015

În anul 2015, ISU „Drobeta” a fost dotat cu trei ambarcaţiuni de intervenţie şi salvare, două remorci peridoc pentru ambarcaţiuni, un autoturism Dacia Logan Laureat, o autospecială cu echipament specific pentru transport scafandri la intervenţie, cu peridoc şi barcă, 20 de aparate izolante prevăzute cu sisteme de alarmare în caz de lipsă a mişcării, un autovehicul cu şenile/roţi tip UTV cu capacitate mărită de trecere cu remorcă şi o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordare asistenţă medicală de urgenţă. Ultimele două autospeciale vor ajunge în scurt timp la sediul ISU „Drobeta”. Dotarea a fost posibilă prin derularea a două proiecte: ,,Răspuns eficient salvează vieţi/ERSL” gestionat de către IGSU şi ,,Optimizarea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă în regiunea Sud-Vest Oltenia”.

Pentru anul 2016, conducerea inspectoratului şi-a propus îndeplinirea următoarelor obiective: creşterea nivelului de pregătire şi educare a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă prin continuarea şi diversificarea acţiunilor, formelor şi mijloacelor de informare şi educare preventivă, în direcţia formării unei culturi de securitate şi a comportamentului preventiv în rândul cetăţenilor; identificarea oportunităţilor privind accesarea de proiecte europene; perfecţionarea continuă a resursei umane.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 21 martie 2018

Actualitate

» Germania confirmă descoperirea unui caz de gripă aviară H5N6
» Ministerul Educaţiei: Cifrele de şcolarizare la preuniversitar pentru 2018-2019 rămân la nivelului anului şcolar anterior.
» Guvernul a aprobat introducerea a 16 molecule noi pe lista de medicamente compensate şi gratuite
» Ringo Starr a fost învestit cavaler
» Guvernul infiinţează o comisie care se va ocupa de trecerea la moneda euro, condusă de premier şi preşedintele Academiei Române
» Leon Bărbulescu, noul director general al CFR Călători
» Încă două persoane au murit din cauza gripei
» Trei tineri din Caracal, membri ai aceleiași familii, morţi în accidentul rutier din Olanda
» Liviu Dragnea, audiat în dosarul angajărilor fictive
» Laura Codruta Koveşi şi Marius Iacob, audiaţi astăzi la CSM
» 650 de infracțiun şi 120 de prinderi în flagrant, în ultimele 24 de ore
» Circulaţie restricţionată pe mai multe sectoare de drum
» 21 martie, ziua mondială a Sindromului Down
» 150 locuri de muncă în domeniul agricol în Spania
» 21 martie, ziua internațională a pădurilor
» Siria: Zeci de morți într-o piață din Damasc, lovită de un proiectil

Local

» Cod Portocaliu de inundaţii pe Dunăre, până în 31 martie. Avertizarea vizează şi judeţele Dolj, Olt, Mehedinţi
» Ger peste jumătate din ţară

Dolj

» Dolj: Tăriceanu îl bate la scor pe Dragnea, dacă PSD-ALDE pun candidat comun pentru alegerile prezidențiale
» Dolj: Peste de 70 de jandarmi au donat sânge
» Craiova: Urmărită internațional pentru furt, arestată
» Dolj: Patru elevi, eliminaţi la simularea examenului de bacalaureat
» Craiova: Autori ai unei tâlhării, identificați și reținuți
» Craiova: “Absolut!” cu Marcel Iureș, la Teatrul Colibri
» Realizările Ford la Craiova după 10 ani
» Evenimentul „Go Globalˮ, la Craiova
» Conductă spartă în bloc, reparată după două luni

Gorj

» Gorj: Minerii din Jilț au ajuns la Teleşti
» Gorj: Arbori căzuți pe DN67D, din cauza zăpezii (VIDEO)
» Gorj: Baza de Tratament de la Săcelu va fi modernizată  
» Gorj: Peste o sută de mineri au pornit în marş către Târgu Jiu
» Gorj: Poliţia anchetează incendierea unui taxi
» Gorj: Doi tineri au fost reţinuţi pentru spargerea unui magazin
» Gorj: Dosar de distrugere din culpă în urma exploziei de pe strada Minerilor
» Gorj: Zeci de mineri protestează la Cariera Lupoaia
» Cartierul Narciselor din Târgu Jiu, înglodat în noroi şi deşeuri

Olt

» Şcolile vor fi închise vineri în Olt din cauza condiţiilor meteorologice

Mehedinţi

» Mehedinţi: Tăieri ilegale de material lemnos depistate de jandarmi la Burila Mică și Oprănești
» Mehedinţi: Cercetat pentru că transporta produse de panificaţie fără acte de provenienţă
» Mehedinţi: Cercetat pentru furt din locuinţă
» Mehedinţi: Carambol între patru autovehicule pe DN6

Vâlcea

» Vâlcea: Colectare gratuită a deşeurilor voluminoase şi de echipamente electrice şi electronice
» Acţiuni ale poliţiştilor vâlceni de ziua Poliţiei Române

Sport

» Craiovenii și-au luat adio de la Top 6
» Pascu: Cei de la CSM București își vând scump pielea
» „Școlarii“ lui Gică Barbu au pierdut cu Csikszereda
» Contra a avut tot lotul la dispoziție

Magazin

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Horoscop
» Bancul zilei

Top