5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiExerciţiu de stingere a unui incendiu la Şcoala Generală nr. 11 din municipiul Drobeta Turnu Severin

Exerciţiu de stingere a unui incendiu la Şcoala Generală nr. 11 din municipiul Drobeta Turnu Severin

Pompierii din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin vor desfăşura, astăzi, un exerciţiu privind intervenţia în caz de incendiu, la Şcoala Generală nr. 11, din municipiul Dr.Tr.Severin. Pe timpul exerciţiului, se va simula izbucnirea unui incendiu la biblioteca şcolii, cu pericol de extindere la sălile învecinate, în interiorul acestora fiind surprinşi mai mulţi elevi. Pompierii se vor deplasa cu autospeciale de intervenţie, acţionând la fel ca într-o situaţie reală, pentru căutarea şi salvarea persoanelor rămase blocate în sălile de clasă, din cauza fumului dens. Totodată, ei vor simula intervenţia de stingere a incendiului, dar şi de acordare a primului-ajutor şi transportare la spital a victimelor.
Exerciţiul va urmări antrenarea pompierilor în ceea ce priveşte modul de intervenţie la acest obiectiv, cât şi reacţia cadrelor didactice şi elevilor în primele minute de la producerea incendiului. Astfel de exerciţii de pregătire se desfăşoară, lunar, de către subunităţile de intervenţie din cadrul ISU „Drobeta” la obiectivele din raionul de responsabilitate, acestea fiind planificate într-un program de pregătire pentru anul 2016. Înainte de desfăşurarea exerciţiului, pompierii execută activităţi de cunoaştere a obiectivului, a căilor de acces şi evacuare, în scopul identificării celor mai bune concepţii de acţiune privind modul de intervenţie într-o situaţie reală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS