Intervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au fost solicitaţi, în ultimele 24 de ore, să intervină pentru înlăturarea ţurţurilor de la acoperişul unui bloc, îndepărtarea elementelor de construcţie de pe tavanul sălii bazinului de înot al unei şcoli, dar şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Pătulele. Paramedicii SMURD au intervenit, în această perioadă, pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de şase persoane cu afecţiuni medicale.

Pentru a elimina riscul de cădere a ţurţurilor pe trecători, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin, a intervenit, miercuri, 20 ianuarie, în jurul orei 10.30, pe str. Aleea Nuferilor din municipiul Drobeta Turnu Severin. Cu ajutorul autospecialei pentru salvări la înălţimi, pompierii au îndepărtat ţurţurii formaţi la acoperişul blocului, astfel încât cetăţenii aflaţi în trecere pe lângă blocul respectiv nu s-au mai aflat în pericol.

ISU „Drobeta” reaminteşte cetăţenilor că aceştia au responsabilitatea legală de îndepărtare a ţurţurilor formaţi la acoperişurile imobilelor pe care le deţin sau le administrează. Atunci când există risc iminent de cădere a ţurţurilor formaţi la acoperişurile imobilelor, proprietarul/administratorul are obligaţia de a lua măsuri pentru avertizare şi marcare a perimetrului expus riscurilor. Intervenţia pompierilor se poate realiza doar în situaţii speciale, atunci când înălţimea imobilelor sau condiţiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acţioneze în siguranţă pentru îndepărtarea ţurţurilor.


Miercuri, la ora 13.35, un echipaj de pompieri a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie din interiorul sălii bazinului de înot al Şcolii Generale nr. 7 din municipiul Drobeta Turnu Severin. S-a acţionat cu ajutorul accesoriilor din dotare pentru înlăturarea elementelor de construcţie de pe tavanul sălii bazinului de înot (bucăţi de tavan desprinse – circa 4 mp) care prezentau pericol de prăbuşire.

În dimineaţa zilei de joi, la ora 05.04, un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare a fost alertat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Pătulele. Incendiul a cuprins circa 6 mp din tavanul unei camere şi un obiect de mobilier. Pompierii au stins incendiul, reuşind să salveze restul casei formată din patru camere, bucătărie şi baie. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului au fost efectul termic produs de coşul de evacuare a fumului neprotejat faţă de materialele combustibile.
Comenteaza acum

Alte stiri

9 august 2017

Gorj: Bătrân imobilizat la pat, salvat de pompieri

Un bărbat, de 80 de ani, din Târgu Jiu, imobilizat la pat, a fost salvat astăzi de pompieri. Bătrânul nu mai ieşise de câteva zile din casă şi vecinii au sunat la pompierii. Aceştia au intrat pe balconul apartamentului situat

Sumarul ediției de miercuri, 23 august 2017

Publireportaj

» Achiziţie echipamente tehnologice pentru dezvoltarea firmei G.M. Tehnical Dent S.R.L.
» Comunicat de presă privind lansarea proiectului cu titlul “Achiziţie de echipamente pentru servicii de administrare a paginilor web şi activităţi conexe”
» Comunicat de presă privind lansarea proiectului cu titlul “Dezvoltarea activităţii Ecobac Serv SRL prin achiziţia de utilaje şi echipamente”
» Achiziţia de echipamente pentru fabricarea de saltele
» Asociaţia Grup de Acţiune Locală „Valea Dunării Sudolt” anunţă lansarea primului apel de selecţie de proiecte LEADER

Local

» Gata cu restricțiile pe podul peste Olt!

Dolj

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Începe montarea gazonului pe stadionul din Craiova
» Mulți craioveni se uită lung după canalizare
» Tel Drum-ul care a asfaltat strada Râului, la DNA
» Directorul Oficiului de Cadastru Dolj, zburat din funcție
» După doi ani, moartea Alexandrei Goghez este încă neelucidată
» Şoferii din Craiova, campioni la rămasul fără permis

Gorj

» Întârzie lucrările de construire a hidrocentralelor din Defileul Jiului
» Stadionul din Târgu Jiu arată a arenă europeană, dar fără echipă
» Lucrările de reabilitare pe DN 67 au fost sistate

Sport

» Fotbal / Republicanii craioveni au avut poftă de gol
» CS Universitatea a pierdut trei titulari
» Baresi, așteptat la inaugurarea școlii AC Milan Craiova

Bani & Afaceri

» În ce investesc firmele anul acesta

Educatie

» 140 de școli și grădinițe din Dolj se vor redeschide fără autorizații sanitare

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top