Mehedinţi: Două incendii izbucnite din cauza coşurilor de fum necurăţatePompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit la opt urgenţe medicale şi pentru stingerea a două incendii care au izbucnit la case de locuit în localităţile Orşova şi Oprişor.

Marţi, la ora 20.03, un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei  Vânju Mare a intervenit, în localitatea Oprişor, cu o autospecială cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Incendiul a cuprins cca. 10 mp din tavanul camerei construit din paiantă şi a deteriorat două camere ale casei. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost determinată de coşul de evacuare a fumului neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Marţi, la ora 23.25, un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Orşova a intervenit, cu o autospecială cu apă şi spumă, în oraşul Orşova, str. Eroilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei centrale termice de la o casă de locuit. Până la sosirea pompierilor incendiul a cuprins numai funinginea de pe coşul de evacuare a fumului. Incendiul a fost stins de către pompieri, fără ca acesta să se extindă. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost determinată de coşul de evacuare a fumului necurăţat de funingine.

În numai 20 de zile, de la începutul acestui an, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a 18 incendii, 9 dintre acestea izbucnite la case de locuit, ca urmare a coşurilor de fum necurăţate sau neprotejate de materialele combustibile din jur, sau a mijloacelor de încălzire lăsate sub tensiune, nesupravegheate.

Pentru a preveni astfel de situaţii, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor la locuinţe:

1.Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată!

2.NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată

soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia!

3. NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă!

4.Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei!


5.NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile!

6.Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa!

7.NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă!

8.Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă atele noi!

9.NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile!

10.NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice!

11.Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi!

12.NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune!Comenteaza acum

Alte stiri

20 iulie 2018

Se colectează deşeurile electrice

În Râmnicu Vâlcea se colectează gratuit, vineri, 27 iulie, deşeurile voluminoase şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Acţiunea se va desfăşura între orele 8.00-13.00, în 12 puncte de colectare de pe raza municipiului ...

Sumarul ediției de luni, 23 iulie 2018

Top