10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Două incendii izbucnite din cauza coşurilor de fum necurăţate

Mehedinţi: Două incendii izbucnite din cauza coşurilor de fum necurăţate

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit la opt urgenţe medicale şi pentru stingerea a două incendii care au izbucnit la case de locuit în localităţile Orşova şi Oprişor.

Marţi, la ora 20.03, un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei  Vânju Mare a intervenit, în localitatea Oprişor, cu o autospecială cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Incendiul a cuprins cca. 10 mp din tavanul camerei construit din paiantă şi a deteriorat două camere ale casei. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost determinată de coşul de evacuare a fumului neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Marţi, la ora 23.25, un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Orşova a intervenit, cu o autospecială cu apă şi spumă, în oraşul Orşova, str. Eroilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei centrale termice de la o casă de locuit. Până la sosirea pompierilor incendiul a cuprins numai funinginea de pe coşul de evacuare a fumului. Incendiul a fost stins de către pompieri, fără ca acesta să se extindă. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost determinată de coşul de evacuare a fumului necurăţat de funingine.

În numai 20 de zile, de la începutul acestui an, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a 18 incendii, 9 dintre acestea izbucnite la case de locuit, ca urmare a coşurilor de fum necurăţate sau neprotejate de materialele combustibile din jur, sau a mijloacelor de încălzire lăsate sub tensiune, nesupravegheate.

Pentru a preveni astfel de situaţii, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor la locuinţe:

1.Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată!
2.NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată
soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia!
3. NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă!
4.Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei!
5.NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile!
6.Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa!
7.NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă!
8.Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă atele noi!
9.NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile!
10.NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice!
11.Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi!
12.NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS