21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii cinci ani

Mehedinţi: Cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii cinci ani

De Crăciun, poliţiştii mehedinţeni au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice. Anul acesta, a fost cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii cinci ani.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada Crăciunului, peste 280 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.
Zilnic, au fost în teren peste 100 patrule de ordine și siguranță, iar efectivele de poliție rutieră au utilizat 22 de autospeciale, din care 9 dotate cu aparate radar.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca cetăţenii să se bucure în linişte de sărbătoarea Crăciunului.
Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca în această perioadă să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile adoptate pentru creșterea siguranței cetățeanului și-au atins scopul.
Sărbătorirea tradițiilor creștine în siguranţă s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.
În ultimele 72 de ore, poliţiştii au depistat 18 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, iar pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 320 de sancţiuni, în valoare de peste 68.100 lei.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 88 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, iar pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, au aplicat 3 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar 13 abateri au fost constatate la alte acte normative.
Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 216 sancţiuni contravenţionale, 71 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.
Totodată, poliţiştii au retras 6 certificate de înmatriculare şi au reţinut 13 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS