Ziua Națională a României va fi sărbătorită în Garnizoana Drobeta Turnu SeverinZiua Națională este în fiecare an un un moment unic, special, marcat de speranță, recunoștință și solidaritate. Cu această ocazie, jandarmii mehedințeni  participă alături de instituțiile din Garnizoana Drobeta Turnu Severin la activitățile dedicate Zilei de 1 Decembrie și împlinirii celor 97 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Manifestările debutează la ora 10.00 la monumentul eroilor din Parcul Rozelor, cu un ceremonial militar-religios care va cuprinde: prezentarea onorului militar, salutarea drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României, prezentarea alocuțiunilor privind semnificația și importanța zilei de 1 Decembrie. Evenimentele continuă cu oficierea slujbei religioase și de comemorare a eroilor, ceremonialul depunerii de coroane și jerbe de flori, urmat de o paradă militară și a mijloacelor tehnice de intervenție din dotarea instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale.


Începând cu orele 19.00, militari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Drobeta” vor defila la lumina torțelor pe itinerariul de deplasare:Esplanada(str.Crișan)-Castelul de apă(str.Crișan)- Primăria Dr.Tr.Severin(str.I.GH.Bibicescu)-Consiliul Județean Mehedinți(str.Traian)-Palatul Cultural ,,Theodor Costescu”.


Comenteaza acum

Alte stiri

13 iunie 2018

Mehedinţi: Accident cu două victime, în Severin

Un accident rutier a avut loc, în această seară, pe strada Anghel Saligny din Drobeta Turnu Severin. În impact au fost implicate două autoturisme, iar două persoane au fost rănite uşor. În jurul orei 18.00, o persoană de sex feminin

Sumarul ediției de marţi, 19 iunie 2018

Top