Regele Mihai I, cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin

Regele Mihai


Consilierii locali din Drobeta Turnu Severin au hotărât, într-o ședință ordinară desfășurată astăzi, să acorde titlul de “Cetățean de onoare”al municipiului Regelui Mihai I, scrie Agerpres.

Viceprimarul Daniel Cîrjan a declarat că titlul este o dovadă a recunoștinței pe care severinenii o poartă familiei regale, “știut fiind faptul că primul rege al României, Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen (n. 10 aprilie 1839, Sigmaringen — d. 27 septembrie 1914, Sinaia), membru și președinte de onoare al Academiei Române din 15 septembrie 1867, a pus pentru prima oară piciorul pe pământ românesc la Drobeta Turnu Severin în 8 mai 1866”.


“Noi am fi dorit să înmânăm acest titlu luni, 30 noiembrie, în cadrul ceremoniei ce o vom organiza cu prilejul venirii la Drobeta Turnu Severin a Principesei Margareta și a Principelui Radu. Din păcate, protocolul Casei Regale ne obligă să formăm o delegație și să-l ducem personal MS Regelui Mihai I”, a precizat viceprimarul Cîrjan.


Comenteaza acum

Alte stiri

13 iulie 2018

Pieton accidentat în Drobeta Turnu Severin

Un pieton a fost victima unui accident reutier produs în urmă cu puţin timp în Drobeta Turnu Severin, la intersecţia bulevardului Tudor Valdimirescu cu strada Independenţii. Sesizarea a fost făcută pe numărul unic 112. La faţa şlocului s-au ...

Sumarul ediției de marţi, 17 iulie 2018

Top