13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: 13 intervenţii ale pompierilor pentru salvarea concetăţenilor într-o zi

Mehedinţi: 13 intervenţii ale pompierilor pentru salvarea concetăţenilor într-o zi

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor calificat a 11 persoane cu afecţiuni medicale, pentru salvarea a două persoane şi pentru îndepărtarea pericolului provocat de tencuiala desprinsă de pe un hotel, dar şi de un aparat de aer condiţionat desprins de pe faţada unui bloc.

Ieri, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului  Drobeta Tr. Severin a intervenit cu o autospecială, pentru îndepărtarea unui aparat de aer condiţionat, ce punea în pericol siguranţa trecătorilor, fiind amplasat pe exteriorul unui bloc de locuit. Aparatul de aer condiţionat se desprinsese şi se afla în pericol de cădere, de la etajul 2, al unui bloc situat pe str. Petre Sergescu din municipiul Dr.Tr.Severin.

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului  Drobeta Tr.Severin au intervenit ieri cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare uşoară şi o ambulanţă SMURD, la un accident rutier produs pe DN 56A,  pe raza localităţii Şimian, între un autotren şi un autoturism. În urma accidentului a rezultat o victimă încarcerată, (conducătorul autoturismului – bărbat cu vârsta de 67 ani) care a fost extrasă din autoturism de către echipajul de descarcerare. Victimei, care prezenta traumatisme minore i-au  fost acordate măsuri de prim-ajutor, fiind transportată la UPU de către echipajul SMURD. De asemenea, la accidentul rutier au fost asigurate măsurile specifice de prevenire a incendiilor.

Detaşamentul de Pompieri Drobeta Tr. Severin a intervenit ieri  cu o autospecială de intervenţie, la solicitarea SAJ, pentru scoaterea unei persoane cu probleme medicale căzută într-o râpă, pe str. Jidoştiţei din localitatea Gura Văii. Pompierii au scos bărbatul, în vârstă de 46 de ani, în condiţii de siguranţă dintr-o râpă cu adâncimea de cca. 15 m, după care echipajul SAJ i-a acordat îngrijiri medicale.

Un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului  Drobeta Tr. Severin  a intervenit ieri  pentru îndepărtarea a cca. 3 mp de tencuială de pe faţada Hotelului Traian, care punea în pericol siguranţa trecătorilor.Echipa de alpinişti a ISU „Drobeta”a intervenit cu mijloacele din dotare pentru degajarea în condiţii de siguranţă a tencuielii de la etajul 12 al unui hotel situat pe b-dul Tudor Vladimirescu, în municipiul Dr.Tr.Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS