Mehedinţi: Amplă desfăşurare de forţe în zona Hotelului TraianPeste 50 de pompieri cu 9 autospeciale de intervenţie, alături de echipaje ale instituţiilor cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă, vor simula, joi, o amplă operaţiune de salvare a unor persoane surprinse de un cutremur de proporţii în zona Hotelului Traian din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Alături de echipajele de pompieri din cadrul ISU „Drobeta”, la exerciţiu vor participa forţe ale Jandarmeriei, Poliţiei, Poliţiei Locale, echipe medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Compartimentul Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, Direcţia de Sănătate Publică, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Mehedinţi, Secţia Drumuri Naţionale Dr.Tr.Severin şi Orşova, echipaje ale societăţile de apă, gaz, electricitate şi telefonie, dar şi reprezentanţi ai altor instituţii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu rol în gestionarea efectelor cutremurului.

În scenariul exerciţiului s-a prevăzut gestionarea mai multor situaţii de urgenţă generate de un cutremur, situaţii care au loc la nivelul judeţului Mehedinţi, în special în municipiul Dr.Tr.Severin, localitatea Dubova şi oraşele Vânju Mare şi Strehaia. În urma cutremurului rezultă pagube materiale semnificative, victime din rândul cetăţenilor aflaţi în locuinţe/şcoli, unul dintre hoteluri fiind puternic afectat (casa scării prăbuşită, incendii la unele etaje, turişti blocaţi), avarii la reţelele de electricitate, telecomunicaţii şi alimentare cu apă.


Se va simula intervenţia pentru salvarea victimelor blocate într-un hotel, ca urmare a prăbuşirii casei scării între etajele 7 şi 8, lichidarea unor incendii izbucnite la etajele inferioare, precum şi deblocarea – salvarea de sub dărâmături a persoanelor.

Exerciţiul are ca scop verificarea practică a modului şi posibilităţilor de punere în aplicare a Planului de apărare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de cutremur şi a Planului Roşu de intervenţie. De asemenea, se va avea în vedere verificarea legăturilor şi realizarea cooperării între toate structurile implicate în managementul unei situaţii de urgenţă generată de cutremur, antrenarea tuturor participanţilor în scopul realizării unei intervenţii oportune şi gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă generate de seism cu victime multiple, urmat de incendiu, pregătirea echipelor de intervenţie şi a populaţiei pentru cunoaşterea modului de comportare, acţiune şi intervenţie în caz de cutremur, modul de asigurare a legăturilor de comunicaţii în zona respectivă pentru realizarea fluxului informaţional – decizional şi antrenarea personalului de intervenţie în folosirea mijloacelor de comunicaţii şi  îndeplinirea unor acţiuni de lungă durată şi în condiţii grele de lucru (la înălţime, subsoluri, sub dărâmături).Comenteaza acum

Alte stiri

21 iunie 2018

Mehedinţi: Coliziune între un autoturism şi un tir

Staţia Vânju Mare intervine în acest moment la un accident rutier, în localitatea Vânători, produs între un autoturism şi un tir. Două persoane sunt încarcerate. Potrivit ISU Mehedinţi, din fericire victimele sunt conştiente. Un sens de ...

Sumarul ediției de joi, 21 iunie 2018

Actualitate

» Liviu Dragnea află sentința în dosarul ”Bombonica”, în primă instanță
» Din cauza ploii torenţiale, circulaţia este îngreunată pe Autostrada A2

Publireportaj

» Primăria Craiova angajează 7 inspectori

Local

» Mehedinţean dat dispărut de familie
» Arestat pentru evaziune fiscală
» Prinşi în flagrant făcând schimb valutar fără autorizaţie
» Mamă şi fiu, agresaţi la un loc de joacă de un părinte băut
» Incendierea miriștilor, nesancţionată

Dolj

» Infuzie de capital la două societăți deținute de CJ Dolj
» Primarul reales din Ișalnița a pierdut procesul cu ANI
» Gata cu contestațiile, treceți la asfaltarea străzilor!
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Gorj: Polițist cercetat disciplinar pentru că a venit băut la serviciu
» Gorj: Dian Popescu a fost schimbat de la şefia ALDE
» Tatăl celor trei copii din Motru, de negăsit de trei săptămâni
» Singura tabără de agrement pentru elevi şi-a deschis porţile
» Romii din Scoarţa nu îşi plătesc datoriile către primărie
» Pericol de moarte la un loc de joacă din Târgu Jiu

Mehedinţi

» Mehedinţi: Coliziune între un autoturism şi un tir

Sport

» Gașca lui Vrăjitoarea joacă finala campionatului la Under 13
» Să transpirați bine! (galerie foto)
» Judoka de la Universitatea, din nou pe podium
» Vladimir Screciu: Nu am schimbat culorile
» Fotbal / CM din Rusia – faza grupelor. Vezi rezultatele, clasamentele și programul meciurilor!

Sanatate

» Pacienții asigurați au dreptul la analize de prevenție gratuite, periodic

Educatie

» Elevii din Dolj au depus peste 1.000 de contestații la evaluarea națională

Magazin

» 21 iunie, solstițiul de vară
» Horoscop
» Bancul zilei

Top