11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: După aproape 19 ore, pompierii au reuşit să stingă incendiile izbucnite în comuna Obârşia Cloşani

Mehedinţi: După aproape 19 ore, pompierii au reuşit să stingă incendiile izbucnite în comuna Obârşia Cloşani


Pompierii mehedinţeni au reuşit să stingă incendiile izbucnite miercuri seara, pe raza localităţilor Severineşti, comuna Căzăneşti şi Godeanu, comuna Obârşia Cloşani. Lupta cu flăcările a durat aproape 19 ore de luptă cu flăcările. Vântul puternic, dar şi terenul accidentat au făcut ca intervenţia pompierilor să fie îngreunată. Pe raza localităţii Severineşti au fost cuprinse de flăcări aprox. 60 ha teren acoperit de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, iar pe raza localităţii Obârşia Cloşani, a ars   litieră, pe o suprafaţă de cca. 30 ha. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului de pe raza localităţii Severineşti a constituit-o crearea intenţionată a condiţiilor pentru a genera incendiul, în timp de în cazul incendiului de la Obârşia Cloşani, cauza a fost stabilită drept fumatul în locuri nepermise. Pentru stingerea celor două incendii au intervenit 68 de pompieri din cadrul Detaşamentelor Dr.Tr.Severin şi Orşova, cu 20 de saci stingători, autocamioane şi mijloace specifice de stingere.

Un al treilea incendiu izbucnit la vegetaţie uscată a avut loc pe raza localităţii Valea Albă, comuna Şimian. La stingerea incendiului au participat şi 3 voluntari din cadrul SVSU Şimian. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de cca. 1 ha de vegetaţie uscată, fără a produce  pagube materiale. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost determinată de crearea intenţionată sau din culpă pentru a genera incendiul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS