12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Aproape 2000 de permise au fost reţinute în primele 10 luni ale anului

Mehedinţi: Aproape 2000 de permise au fost reţinute în primele 10 luni ale anului

De la începutul anului 2015 şi până în prezent, poliţiştii rutieri au cercetat 330  persoane, suspectate de comiterea de infracţiuni la regimul rutier. De asemenea, au reţinut în vederea suspendării sau anulării un număr de 1981 permise de conducere şi au retras 988 certificate de înmatriculare.
În primele zece luni ale anului 2015, pe raza judeţului Mehedinţi, polițiștii rutieri au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea tuturor conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Oamenii legii au constatat 476 infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere și au cercetat 330 persoane, suspecte de comiterea unor astfel de fapte.

Principalele domenii de acțiune vizate de polițiștii rutieri mehedințeni le-au constituit viteza, depășirea și abaterile comise de ceilalți participanți la trafic respectiv pietoni, conducătorii de mopede, biciclete și vehicule cu tracțiune animală.
Astfel, în baza planurilor de acţiune dispuse de comanda inspectoratului, în primele zece luni ale anului 2015, au fost desfăşurate activităţi de prevenire, supraveghere, dirijare şi control al traficului rutier, efectuându-se aproximativ 1803 acţiuni în cadrul cărora au fost legitimate peste 21.500 de persoane şi controlate aproximativ 20.230 autovehicule.
Poliţiştii au constatat, în urma acestor controale, 476 infracţiuni pentru săvârşirea cărora au fost cercetate 330 persoane.
Totodată, în perioada de referința au fost aplicate peste 40.335 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de aproximativ  9.475.710 lei.
De asemenea, poliţiştii au cercetat în aceeași perioadă, 175 accidente rutiere soldate cu decesul a 27 persoane, principala cauză generatoare a acestor accidente rutiere fiind viteza excesivă, neacordarea priorității vehiculelor si  abaterile comise de bicicliști și pietoni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS