11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiExerciţiu de cooperare organizat de ISU „Drobeta” pentru gestionarea unui accident rutier cu 16 victime

Exerciţiu de cooperare organizat de ISU „Drobeta” pentru gestionarea unui accident rutier cu 16 victime

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat, marţi, 29 septembrie a.c, începând cu ora 10.00, un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident rutier cu victime multiple, pe DN 6, în municipiul Orşova. Este vorba despre un exerciţiu pentru testarea gestionării unei situaţii de urgenţă în cooperare cu SAJ, IPJ şi IJJ.

Prin acest exerciţiu s-a urmărit verificarea capacităţii de reacţie a  tuturor structurilor implicate, pentru conducerea acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor unui accident rutier cu victime multiple, în care sunt implicate substanţe periculoase, precum şi punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie.

Situaţia tactică a presupus producerea unui grav accident de circulaţie, între un microbuz care transporta 14 persoane şi o autocisternă cu substanţe periculoase, pe Drumul Naţional 6, care străbate municipiul Orşova. Persoanele care se aflau în imediata apropiere a locului producerii evenimentului au anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. Din primele date a rezultat un număr de
aproximativ 16 victime, unele dintre acestea încarcerate, în urma impactului celor două autovehicule. Pentru rezolvarea situaţiei, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au acţionat pentru descarcerarea victimelor şi acordarea primului-ajutor medical victimelor, au amplasat punctul de comandă mobil şi au instalat un punct medical avansat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD, o autospecială de descarcerare, punctul de comandă mobil şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Alături de pompierii mehedinţeni, la exerciţiu au participat două echipaje de ambulanţă, poliţie, jandarmi şi garda de mediu. Acţiunea desfăşurată de către pompieri a fost inclusă în planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe anul 2015.

Exerciţiul desfăşurat de către ISU „Drobeta” şi-a atins scopul, întrucât acesta a fost conceput să se desfăşoare pentru verificarea concepţiei de acţiune, antrenarea personalului ISU, dar şi a structurilor cu care inspectoratul cooperează  în astfel de situaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS