16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiAcţiune preventivă la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din municipiul Drobeta Turnu Severin

Acţiune preventivă la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din municipiul Drobeta Turnu Severin

Activităţile dedicate „Săptămânii prevenirii criminalităţii” au continuat astăzi când poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin au organizat o acţiune preventivă la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Prevenirea delincvenţei juvenile a reprezentat scopul acţiunii poliţiştilor mehedinţeni. Grupul ţintă e fost reprezentat de elevii claselor a IX- a şi a X-a.
Orientarea acţiunilor în acest an spre colegiile tehnice a avut în vedere populaţia masculină numeroasă şi riscul implicării elevilor în acte antisociale.

Activitatea a constat în prezentarea unor exemple din cazuistica poliţiei în care au fost implicaţi elevi, în calitate de autori, în adresarea de recomandări antivictimale şi antiinfracţionale, şi informarea asupra comportamentelor de risc.
Cu ocazia întâlnirii, au fost prezentate filme educative, tinerii au fost receptivi, insistând pe aflarea unor informaţii despre reglementările legislative prevăzute la săvârşirea unor anumite fapte antisociale.
Au fost distribuite pliante realizate cu sprijinul ATOP Mehedinţi, la acţiune fiind prezentă şi mass-media locală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS