6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiAvocat din Mehedinţi, trimis în judecată de DNA

Avocat din Mehedinţi, trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Bebe Băran, avocat în cadrul Baroului Mehedinţi, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunilor de:

– fals în înscrisuri sub semnătură privată,
– participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 06.07.2013, inculpatul Băran Bebe a întocmit în fals un contract de asistenţă juridică prin contrafacerea semnăturii unei persoane la rubrica „Client”, în cuprinsul căruia a menţionat suma de 4000 euro, cu titlu de onorariu apărător.
Ulterior, la data de 20.02.2014, uzând de documentul respectiv inculpatul a determinat un executor judecătoresc care a acționat fără să aibă cunoștință despre falsul respectiv, să pună în executare silită contractul şi recuperarea sumei de 4.000 euro de la persoana a cărei semnătură o falsificase.
În urma procedurii de executare a fost recuperată suma de 5.075, 29 lei, din această sumă fiind reţinută suma de 2.764 lei cu titlu de cheltuieli de executare, restul de 2.411,29 lei fiind consemnaţi la dispoziţia inculpatului Băran Bebe, bani în posesia cărora acesta a și intrat. În realitate, în cursul anului 2013, persoana a cărei semnătură a fost falsificată, a solicitat ajutorul inculpatului în vederea recuperării sumei de 20.480 euro de la o altă unitate de Parchet, ridicată cu ocazia unei percheziții domiciliare. În acest sens, inculpatul a depus la unitatea respectivă o simplă cerere prin care solicita restituirea sumei de bani mai sus menționată.
Pentru acest “ajutor”, persoana respectivă i-a dat inculpatului Băran Bebe, fără să întocmească vreun înscris în acest sens, suma de 1600 euro, un autoturism marca Renault Laguna, evaluat de părţi la suma de 1600 euro şi i-a achitat suma de 500 euro pentru o excursie în Franţa. Ulterior, inculpatul nu a înregistrat în evidenţele contabile sumele şi bunurile primite cu titlu de onorariu avocaţial, în condițiile de mai sus, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor financiare către stat în cuantum de 2.319 lei. În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui autoturism aparţinând inculpatului Băran Bebe. Dosarul a fost trimis spre judecare Curtea de Apel Craiova, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS