10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: 47 permise de conducere reținute pe sectorul Drobeta Turnu Severin - Orșova

Mehedinţi: 47 permise de conducere reținute pe sectorul Drobeta Turnu Severin – Orșova

În ultimele 72 de ore echipajele de poliţie rutieră au desfăşurat activităţi specifice pe raza județului cât şi în zonele urbane, pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere, ce au drept cauză generatoare depășirea, viteza utilizarea telefonului mobil la volan, lipsa utilizării centurii de siguranță etc.

Activităţile preventive desfăşurate de poliţişti s-au materializat în controlarea a 621 de autovehicule si legitimarea unui număr de 673 persoane, fiind aplicate 536 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 121.780 lei.
Desfăşurătorul abaterilor constate pe drumurile publice din judeţ, este următorul: depășire – 47 abateri (toate constatate pe sectorul de drum DN6-E70), viteză excesivă – 119 sancţiuni contravenţionale, necuplarea centurii de siguranţă în timpul deplasării – 80 sancţiuni contravenţionale,  abateri săvârşite de pietoni – 11, defecțiuni tehnice – 8. În cadrul acţiunilor au fost reţinute, în vederea suspendării sau anulării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată, 69 permise de conducere (47 pentru depășire). Poliţiştii rutieri vor continua acţiunile tematice organizate pentru combaterea abaterilor la regimul circulaţiei, în special a celor săvârșite de pietoni, bicicliști și conducătorii auto care nu respect legislația rutieră. În perioada 19 – 25 august, traficul rutier pe sectorul de drum cuprins între Drobeta Turnu Severin şi Orşova va fi monitorizat de poliţiştii rutieri/măsura vine şi ca urmare a sesizărilor primite din partea participanţilor la trafic.
În perioada menţionată, 8 echipaje dotate cu aparatură video de monitorizare traficului rutier vor supraveghea sectorul de drum DN6, cuprins între Drobeta Turnu Severin şi Orşova. Poliţiştii acționează pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie ce se pot produce pe fondul efectuării unor manevre de depăşire neregulamentare, a excesului de viteză, utilizării telefonului mobil pe timpul deplasării, lipsa utilizării centurii de siguranţă şi alte cauze ce pot pune în pericol atât viaţa pasagerilor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS