21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Ediţia a X-a a Festivalului Concurs Național "Ponoare Ponoare"

Mehedinţi: Ediţia a X-a a Festivalului Concurs Național „Ponoare Ponoare”

Peste 50 de jandarmi mehedințeni sunt angrenați în asigurarea măsurilor de ordine publică la Festivalul Concurs Național „Ponoare Ponoare”, ediția a X-a, ce va avea loc în perioada 31 iulie-2 august, în amfiteatrul natural de lângă „Podul lui Dumnezeu”. Organizatorii preconizează participarea unui public numeros, la acest eveniment devenit tradiție în zona de nord a județului Mehedinți, care reunește cunoscuți artiști de muzică populară.
Misiunile jandarmilor  vizează asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi protecţia participanţilor la eveniment;  prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială; monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.
Jandarmeria Mehedinţi le recomandă cetăţenilor să dea dovadă de vigilenţă în locurile aglomerate, să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor certate cu legea, să supravegheze copiii care se pot rătăci  cu usurință, să nu se implice în acțiuni ce ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice.
Jandarmii reamintesc faptul că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate prin lege; cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul echipajelor de jandarmi aflate în dispozitiv, fie în mod direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS