6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: O persoană a fost rănită în incendiu, iar zeci de hectare de vegetaţie au ars

Mehedinţi: O persoană a fost rănită în incendiu, iar zeci de hectare de vegetaţie au ars

În cursul zilei de luni, 20 iulie, pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, la Drobeta Turnu Severin şi pe raza localităţilor Ostrovul Mare (comuna Gogoşu), Dedoviţa Nouă (comuna Şimian) şi Cujmir, pentru stingerea a patru incendii, izbuncite la vegetaţie uscată şi mirişte. Unul dintre aceste  incendii a fost soldat cu o victimă.
Timp de şase ore, pompierii din cadrul Staţiei Vânju Mare au intervenit, în localitatea Ostrovul Mare, comuna Gogoşu, pentru stingerea unui incendiu de mirişte şi vegetaţie uscată, care s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 50 de hectare, punând în pericol gospodăriile cetăţenilor. Pentru stingerea incendiului au intervenit şi 12 voluntari din  cadrul SVSU Gogoşu. Alte trei incendii izbucnite la vegetaţie uscată şi mirişte s-au manifestat în Drobeta Turnu Severin, Calea Târgu Jiului, Dedoviţa Nouă şi Cujmir. Flăcările au cuprins vegetaţie uscată şi lăstăriş, pe o suprafaţă de aproximativ 4 hectare, dar şi pomi fructiferi şi gard din lemn, pe o lungime de aproximativ 10 metri.
În localitatea Cujmir, incendiul a izbuncit, iniţial, la vegetaţie uscată, după care s-a propagat la două gospodării. În încercarea de a stinge incendiul, unul dintre proprietari a suferit arsuri de gradul II şi III la nivelul toracelui şi membrelor superioare. Bărbatul, în vârstă de 81 de ani, a fost transportat la UPU Droberta Turnu Severin de către un echipaj SAJ.
Incendiul, care a cuprins o anexă din lemn, 50 de metri vegetaţie uscată şi circa 2 tone plante furajere, a fost stins de pompieri, fiind salvate celelalte anexe şi două case de locuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS