24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Doi minori au fost prinşi în timp ce fumau substanțe interzise

Mehedinţi: Doi minori au fost prinşi în timp ce fumau substanțe interzise

La sfârşitul săptămânii trecute, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiunea de patrulare, a fost sesizat despre faptul că, pe strada Șincai din municipiul  Drobeta Turnu Severin, doi tineri sunt suspecți de consumul substanțelor interzise.
Echipajul de jandarmerie s-au deplasat la fața locului, unde a depistat  doi tineri în timp ce fumau țigări confecționate artizanal. La observarea jandarmilor, tinerii au aruncat țigaretele şi au devenit agitați. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit că este vorba de doi minori ambii în vârstă de 16 ani, domiciliați în Drobeta Turnu Severin.
În timpul controlului corporal preventiv, asupra unui dintre minori au fost găsite o foiță (pentru rulat țigări) OCB, un filtru și un pliculeț transparent ce conținea materie vegetală de culoare verzuie cu miros înţepător. Întrebat despre proveniența acestora, minorul în cauză  a declarat jandarmilor că substanța respectivă a fost achiziționată de la o persoană cunoscută contra sumei de 60 lei. Având în vedere cele constatate, a fost anunţată echipa operativă din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi, iar în urma verificărilor a rezultat faptul că,  amestecul de substanţe  prezenta caracteristicele drogurilor de risc. Jandarmii au condus persoanele în cauză la sediul unității de poliție și au întocmit procesul verbal de sesizare a organelor de urmărire penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de „cumpărare sau deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS