16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Trei sârbi au fost prinşi în timp ce încercau să traverseze Dunărea cu barca

Mehedinţi: Trei sârbi au fost prinşi în timp ce încercau să traverseze Dunărea cu barca

Trei cetăţeni sârbi care intenţionau să treacă ilegal frontiera cu o barcă pe Dunăre au fost reţinuţi de un echipaj al Poliţiei de Frontieră din  judeţul Mehedinţi, scrie romanialibera.ro.

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II se aflau în timpul serviciului de supraveghere a frontierei de stat, când au observat, pe direcţia localităţii Ostrovul Mare, judetul Mehedinti, o barcă pescărească sârbă care intenţiona să intre în apele teritoriale ale României. Poliţiştii au monitorizat ambarcaţiunea, astfel că au observat că în aceasta se află trei persoane, care au coborât pe malul românesc al Dunării. “Echipajul Poliţiei de Frontieră a luat măsura reţinerii şi identificării persoanelor în cauză şi au stabilit că aceştia se numesc A. Lubce, în vârstă de 67 de ani, A. Mile, în vârstă de 48 de ani, şi D. Djunic, în vârstă de 42 de ani; toţi din Republica Serbia. La controlul ambarcaţiunii, poliţiştii de frontieră au găsit cinci lansete de pescuit, o trusă de pescuit, un motor cu rezervor de bezină şi trei vâsle”, se arată într-un comunicat de presă al Sectorului Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
Bărbaţii au declarat că intentionau să participe la sărbătoarea religioasă a Rusaliilor care avea loc în localitatea Ostrovul Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS