16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiElevi de la şase şcoli mehedinţene au participat la concursul "Prietenii pompierilor"

Elevi de la şase şcoli mehedinţene au participat la concursul „Prietenii pompierilor”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cursul acestei zile, etapa judeţeană a concursului „Prietenii Pompierilor”.
La acest concurs destinat elevilor de gimnaziu au participat cinci echipaje de fete de la şcolile Iloviţa, Tâmna, Bala, Vlădaia şi Şcoala Gen. nr. 14, dar şi cinci echipaje de băieţi de la şcolile Strehaia, Iloviţa, Vlădaia, Bala şi Şcoala Gen. nr. 14. Echipajele formate din 10 membri au avut de parcurs trei probe – o probă teoretică şi două probe practice: „Pista de îndemânare cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.
Având un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, aceste concursuri se organizează în fiecare an, în luna mai, în scopul formării, la elevi, a spiritului de solidaritate şi implicării  acestora, individual sau în echipă, în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă.
În urma clasamentului general, pe locul I la fete s-a situat Şcoala Gimnazială Bala, iar la băieţi, Şcoala Gimnazială Vlădaia. Toate echipele participante la acest concurs au fost recompensate cu diplome şi medalii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS