15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎntâlnire la Ministerul Energiei cu reprezentanţii CEO, după protestele minerilor din Gorj

Întâlnire la Ministerul Energiei cu reprezentanţii CEO, după protestele minerilor din Gorj

Ca urmare a întreruperii voluntare a lucrului în unele cariere din cadrul Societăţii Complexul Energetic Oltenia (CEO), cu consecinţe iremediabile asupra activităţii companiei, a fost stabilită, de către conducerea Ministerului Energiei, o întâlnire între conducerea societăţii şi partenerii sociali, la sediul Ministerului Energiei, în data de 14.01.2019, ora 15.00, pentru identificarea soluţiilor corespunzătoare, se arată într-un comunicat emis sâmbătă seară de Complexul Energetic Oltenia.

„Având în vedere posibilitatea producerii unor consecinţe deosebit de grave asupra funcţionarii Sistemului Energetic Naţional, precum şi pentru desfăşurarea cu rezultate optime a întâlnirii stabilite, este necesară reluarea imediată a activităţii de producţie”, se mai arată în comunicat.

Conducerea societăţii îşi manifestă totala disponibilitate pentru continuarea dialogului cu partenerii sociali, în vederea soluţionării problemelor apărute, mai susţine conducerea CEO.

Protest și la carierele din Motru

Reamintim faptul că, sâmbătă seară, toți salariații din schimbul 3, din cadrul Carierei Roșiuta, Motru, s-au solidarizat cu minerii de la EMC Jilț, de la carierele nord şi sud, și au refuzat şi ei să lucreze. Protestatarii cer majorarea salariilor, însă șefii companiei spun că nu sunt bani. Minerii gorjeni au solicitat prezența imediată a ministrului Energiei, Anton Anton, în Gorj și au spus că nu vor să aștepte până luni, când a fost programată întâlnirea cu conducerea Ministerului Energiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS