12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSimpozion pe teme energetice organizat la UCB

Simpozion pe teme energetice organizat la UCB

Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” și Consiliul Județean Gorj organizează pe 22 decembrie, de la ora 12,00, SIMPOZIONUL cu tema „Transformarea consumatorilor de energie în prosumatori”. Simpozonul va fi găzduit de Facultatea de Inginerie, Calea Eroilor 30, Amfiteatrul „Ștefan Popescu Voitești”. „Utilizarea energiei în era industrială a fost, în mare parte, o activitate pasivă. Majoritatea consumatorilor nu au fost interesați prea mult despre modul în care se produce și se livrează energia, urmărind ca aceasta să fie disponibilă după dorință și, totodată, să nu coste prea mult. Creșterea cheltuielilor cu utilitățile și restricțiile de mediu au determinat intrarea comportamentului consumatorilor de energie într-o nouă paradigmă. Simpozionul se va concentra pe redefinirea rolului consumatorului în sistemul energetic, schimbare considerată ca fiind una dintre marile provocări ale deceniului următor. Odată cu apariția tehnologiilor avansate, consumatorii „inteligenți” pot face alegeri mai bine fundamentate cu privire la cantitatea de energie pe care o folosesc și la momentul utilizării acesteia, putând opta să devină, în cele din urmă, „prosumatori” – consumatori și, concomitent, producători de energie.”, potrivit unui comunicat al UCB.
Lucrările prezentate la Târgu Jiu
Prezentări:
• „Înverzireaˮ unităților administrativ – teritoriale cu bani de la Fondul Român pentru Eficiența Energiei. Ce? Cum? Atuuri pe care mizăm!, dr. ing. Mihai – Marius VORONCA, director executiv, Fondul Român pentru Eficiența Energiei, București;
• Sisteme și soluții pentru reducerea consumurilor, inclusiv pentru independența energetică a clădirilor, ing. Aurel MICLEA, general manager, Smart Instal S.R.L. Deva, județul Hunedoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS