11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDSP Gorj a început verificarea elevilor pentru depistarea pediculozei şi campania de vaccinare

DSP Gorj a început verificarea elevilor pentru depistarea pediculozei şi campania de vaccinare

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj şi asistenţii medicali au început controalele în unităţile de învăţământ pentru a verfica starea de sănătate a elevilor. Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, a declarat că se verifică dacă sunt elevi cu păduchi sau cu viroze. Toate cazurile sunt raportate de asistenţii medicali Direcţiei de Sănătate Publică. Potrivit medicilor, copiii bolnavi trebuie scoşi o perioadă din colectivităţi. Conform autorităţilor sanitare, probleme legate de pediculoză sunt şi la şcolile din mediul rural şi la cele din mediul rural. Imediat ce sunt depistate cazuri de elevi cu păduchi sunt dispuse măsuri. Ulterior, verificările se reiau. În ultimii ani au fost din ce în ce mai puţine cazuri. Cadrele medicale primesc şi soluţiile necesare pentru eliminarea pediculozei.

Campanie de vaccinare

Direcţia de Sănătate Publică a demarat la nivelul judeţului campania de vaccinare antigripală. În prima etapă au fost primite 1.200 de doze de vaccin antigripal. Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, a precizat că dozele repartizate de Ministerul Sănătăţii au fost deja distribuite medicilor de familie. Prioritate la vaccinare au copiii, bătrânii peste 65 de ani şi bolnavii cronici. Elena Piţian a mai spus că la nivelul judeţului Gorj necesarul de doze de vaccin antigripal este de 22.000. „Pe lângă verificările care au loc la nivelul unităţilor de învăţământ mai au loc şi vaccinările antigripale: este o campanie deja demarată şi care are ca public ţintă: copiii, bătrânii peste 65 de ani şi bolnavii cronici. Ne concentrăm pe aceste categorii de persoane pentru că sunt cele mai expuse la îmbolnăvire, având problemele cele mai mari cu imunitatea. Sau este vorba de colectivităţi cum este cazul copiilor încadraţi într-o unitate de învăţământ şi care sunt expuşi îmbolnăvirilor de la colegii deja bolnavi”, a mai declarat Elena Piţian, reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS