11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Elevii Liceului de Artă vor realiza o revistă de benzi desenate despre Eroina de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu

Gorj: Elevii Liceului de Artă vor realiza o revistă de benzi desenate despre Eroina de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu

Elevii Liceului de Artă din Târgu Jiu vor realiza o revistă de benzi desenate cu eroi gorjeni din Primul Război Mondial. Este o premieră la nivel local şi chiar naţional. Copiii sunt coordonaţi de profesorul Cătălin Negrea. În final, Primăria Târgu Jiu va oferi sprijinul necesar pentru tipărirea unei reviste de benzi desenate care o au ca eroină pe Ecaterina Teodoroiu şi nu numai. Publicaţia va fi distribuită în mod gratuit. Potrivit lui Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu editarea revistei de benzi desenate a fost aprobată în cadrul Programului Centenar, printr-o hotărâre a Consiliului Local. În luna octombrie revista va ajunge în şcoli. Publicaţia va conţine în total trei poveşti despre: Ecaterina Teodoroiu, comisarul de poliţie Popilian şi Luptele de la Podul Jiului, precum şi despre Vasile Craiu, As-ul aviaţiei militare româneşti în Primul Război Mondial.

Proiect finanţat de Ministerul Culturii

Viceprimarul din Târgu Jiu a mai declarat că proiectul primăriei are ca obiectiv popularizarea istoriei locale. Oraşul are cu ce să se mândrească la acest capitol. Adrian Tudor a precizat că şi Ministerul Culturii susţine financiar editarea revistei de benzi desenate pentru şcoli. „Este un proiect dedicat istoriei locale, care este în fapt o pagină importantă din istoria naţională. Cel puţin Ecaterina Teodoroiu. Revista este realizată practic de către copii pentru copii. Va fi difuzată gratuit în şcolile din judeţ în Anul Centenar. Am găsit această modalitate originală să cuprindem şi elevii în manifestările dedicate Anului Centenar şi să îi determinăm să îşi cunoască mai bine înaintaşii şi să îi promoveze chiar şi în acest mod ”; a mai spus Adrian Tudor, vicele din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS