6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCei doi muncitori care s-au electrocutat la Mina Pinoasa vor fi transferaţi în Belgia

Cei doi muncitori care s-au electrocutat la Mina Pinoasa vor fi transferaţi în Belgia

Cei doi muncitori care s-au electrocutat sâmbătă la Mina Pinoasa din judeţul Gorj vor fi transferaţi în cursul zilei de luni Grand Hopital de Charleroi (GHdC) din Belgia, informează Ministerul Sănătăţii, scrie Mediafax. Potrivit unui comunicat de presă al MS, transferul se va efectua cu un avion al Ministerului Apărării Naţionale, iar pacienţii vor fi supravegheaţi pe parcursul transportului de un echipaj al SMURD Bucureşti, scrie Agerpres.

După accidentul care a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă, 21 iulie, cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul de Arşi din Capitală.

Duminică, familiile pacienţilor au solicitat o a doua opinie şi transferul într-o clinică din străinătate, iar în cursul nopţii acceptul de la spitalul din Belgia a ajuns la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat sursa citată.

Ministerul Sănătăţii a obţinut acceptul de transfer şi din partea AKH Viena, dar familiile pacienţilor au optat pentru Belgia, se arată în comunicat.

Conform acestuia, urmare a acestei solicitări, echipe din cele două unităţi sanitare au analizat situaţia medicală a pacienţilor şi au aprobat transferul la Grand Hopital de Charleroi (GHdC), în cursul zilei de luni fiind îndeplinite toate procedurile de transfer.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a ţinut legătura în permanenţă cu managerii spitalelor din Bucureşti pentru urgentarea demersurilor privind transferul celor doi pacienţi, se precizează în comunicatul citat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS