Gorj: Acuzaţii de malpraxis la Spitalul din Rovinari, după ce un pacient a murit lângă unitatea medicală, fiind externat din lipsă de paturi

Autori


Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Orăşenesc din Rovinari, Gorj, lansate de rudele unui bolnav care a murit joi noapte. Grigore Dragomir, de 57 de ani, s-a simţit rău şi s-a prezentat ieri, în jurul prânzului, la spitalul din localitate. Pacientul suferea de o afecţiune respiratorie. Către seară bărbatul a fost nevoit să plece acasă, întrucât medicul i-a transmis că nu mai poate să rămână internat, fiindcă nu mai existau paturi libere. Cu toate că se simţea rău, pacientul a fost nevoit să iasă din unitatea medicală. În jurul orei 22.30 a fost găsit, aproape fără suflare, lângă o bancă din apropierea Spitalului Orăşenesc.

Rugaţi să îl salveze


Medicul Roxana Gherghina, cea care este acuzată de malpraxis, ar fi fost rugată de pacienţi să meargă, să îl ajute pe bolnavul aflat în agonie în afara unităţii medicale. A fost prea târziu, pentru că Grigore Dragomir ar fi fost deja decedat, când a fost readus, în cele din urmă, în spital. Doctoriţa Roxana Gherghina a declarat că nu s-au putut face investigaţii medicale amănunţite, întrucât pacientul a venit târziu la spital. Poliţia a dechis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Colegiul Medicilor Gorj va fi sesizat în acest caz, iar conducerea Spitalului din Rovinari va face, de asemenea, verificări. Este de precizat că fiul celui decedat este poliţist. Întâmplarea i-a şocat pe locuitorii oraşului Rovinari, care sunt acum revoltaţi în legătură cu suferinţele prin care a fost nevoit să treacă Grigore Dragomir.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 19 decembrie 2018

Top