5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjYouth4traditions, Youth4Europe în Gorj

Youth4traditions, Youth4Europe în Gorj

Youth4traditions, Youth4Europe este un nou proiect care va fi implementat de către Asociația Scout Society din Târgu Jiu în perioada 01.05.2018 – 30.04.2019, în parteneriat cu două organizații din Spania (GRUPO SCOUT ERYTEEIA) și Croația (Odred izvidjaca pomoraca Posejdon). Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.
În cadrul proiectului va fi organizată o vizită de pregătire (29-30.06.2018) și un schimb de tineri (07-16.09.2018). Vizita de pregӑtire ce va avea loc zilele urmӑtoare va oferi posibilitatea tuturor partenerilor de a se implica direct în pregӑtirea proiectului, în cadrul acesteia fiind planificate toate aspectele legate de schimbul de tineri ce va avea loc în luna septembrie.
Scopul proiectului este de a promova o Europă unită, multiculturalitatea, toleranța prin meșteșuguri și diminuarea comportamentelor deviante, precum este bullying-ul în rândul tinerilor. Obiectivele proiectului sunt: însușirea prin meșteșug a beneficiilor unei societăți multiculturale în rândul a 57 de tineri din cele 3 țări partenere: Croația, Spania și Romania; combaterea comportamentelor deviante (bullying) a tinerilor din cele 3 țări europene și promovarea toleranței în comunitățile din Split, Târgu-Jiu și San-Fernando; explorarea culturii meșteșugărești din Romania de către tinerii din organizațiile partenere; dezvoltarea abilităților de cooperare într-un mediu internațional și obținerea competențelor în ceea ce privește principiile și valorile europene a participanților din cadrul schimbului de tineri.
Tinerii interesați de a participa în cadrul schimbului de tineri al proiectului, pot aplica prin intermediul formularului de aplicare ce va fi disponibil în curând pe site-ul (www.scoutsociety.ro) dar și pagina de facebook a asociației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS