13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIPS Părinte Irineu a resfinţit Biserica “Sfinţii Trei Ierarhi” din Budieni, Gorj

IPS Părinte Irineu a resfinţit Biserica “Sfinţii Trei Ierarhi” din Budieni, Gorj

În Duminica a 2-a după Rusalii (a Sfinţilor Români), Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie la altarul Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” din Parohia Budieni, comuna Scoarţa, Protoieria Târgu Jiu Sud, judeţul Gorj. Slujba euharistică a fost precedată de slujba de resfinţire a sfântului locaş, săvârşită ca urmare a finalizării lucrărilor de renovare şi restaurare efectuate aici în ultimii ani.
Duminică 10 iunie, credincioşii din Parohia Budieni, judeţul Gorj, au venit în număr mare pentru a participa la resfinţirea bisericii parohiale, act care a marcat încheierea lucrărilor de renovare şi înfrumuseţare executate la acest sfânt locaş de închinare între anii 2007 – 2018. Bucuria duhovnicească a evenimentului a fost sporită de prezenţa chiriarhului locului, IPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, care a săvârşit slujba de resfinţire şi Sfânta Litrughei arhierească, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Parohia Budieni, comuna Scoarţa, Protoieria Târgu Jiu Sud, judeţul Gorj, a fost ridicată între anii 1899 – 1904 de către credincioşii păstoriţi la acea vreme de preotul Adam Beuran, fiind sfinţită de către PS Athanasie Mironescu, Episcop al Râmnicului Noului Severin. Datorită stării accentuate de degradare, în perioada 2007 – 2018 au fost executate la sfântul locaş ample lucrări de renovare şi înfrumuseţare interioară şi exterioară, cu sprijinul Consiliului local al Primăriei Scoarţa şi al credincioşilor păstoriţi de preoţii Mircea Mogoşanu, Bordan Feraru şi Daniel Ianăşi. Pentru întreaga activitate pastoral- misionară şi administrativ-gospodărească, parohul Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi”, părintele Daniel Ianăşi, a primit rangul bisericesc de sachelar, în timp ce mai multe persoane, care s-au ostenit pentru ducerea la bun sfârşit a lucrărilor de restaurare a bisericii, au primit gramate chiriarhale de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS