13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO angajată a Complexului Energetic Oltenia a intrat greva foamei la Târgu Jiu

O angajată a Complexului Energetic Oltenia a intrat greva foamei la Târgu Jiu

O angajată a Complexului Energetic Oltenia, în cadrul Carierei Husnicioara, a început de miercuri un protest în faţa sediului companiei, din Târgu Jiu. Liliana Baroga a declarat că de doi ani de zile este mutată de pe un post pe altul care nu au legătură cu pregătirea sa. Protestatara a precizat că este angajată la Husnicioara de 31 de ani şi că s-a săturat să fie umilită de administraţia carierei. „Nu am găsit înţelegere. Nu am găsit altă soluţie. Nu mai am ce face. Ce să fac, să accept acelaşi post de doi ani de zile care este oferit de conducerea de la UMC Husnicioara. Mă aruncă dintr-o parte într-alta. Lucrez acolo de 31 de ani. Mau mutat la arhivă ca legător. Am studii medii, superioare. Am fost laborant, am tot fost mutată, dar nu mi-au fost recunoscute studiile niciodată. Eu am o colegă de serviciu care a făcut studiile superioare în aceeaşi perioadă. Eu sunt muncitor, ea este economist.”, a spus Liliana Baroga.

Spune că este bolnavă

Liliana Baroga a declarat că este bolnavă şi a avut o tumoare pe rinichiul stâng. Femeia susţine că periodic are nevoie de investigaţii medicale. Protestatara spune că în această lună va încasa doar 1.300 de lei. Este ameninţată cu un transfer la Motru, însă angajata CEO spune că nu mai poate să facă naveta la 51 de ani, având în vedere şi bolile de care suferă. Salariata companiei mai spune că va rămâne în greva foamei în faţa sediului companiei până când va cădea din picioare. Liliana Baroga a precizat că va semna contractul individual de muncă oferit de administraţie, doar pentru a nu fi dată afară, după care îşi va continua protestul pentru a primi un post potrivit pregătirii sale. „Chiar nu vreau să abuzez de sănătate.Eu vreau să muncesc conform studiilor mele. Eu am avut o tumoră pe rinichi. Mi s-a scos splina, două coaste. Din ce să trăiesc? Din 1.300 de lei luna aceasta? Eu unde o să mai lucrez? Când se mută arhiva la Motru o să mă trimită navetistă acolo? Eu nu pot să fac naveta la 51 de ani. O să rămân aici până cad din picioare Nu văd altă soluţie. O să merg la Motru să semnez contractul pe legător manual. O să semneze pentru că o să mă dea afară. Am trei zile la dispoziţie să le dau un răspuns”, a mai declarat angajata Carierei Husnicioara.

Punctul de vedere al CEO

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a precizat că angajata intrată în greva foamei în faţa sediului din Târgu Jiu a fost cea care a cerut transferul pe un post de arhivar: „Doamna Baroga Liliana, angajată a CE Oltenia la Cariera Husnicioara, ocupă în prezent postul de legător manual din cadrul Biroului Administrativ al carierei. Aceasta a solicitat trecerea pe un post de arhivar, dupa obţinerea avizărilor şi certificărilor prevăzute de legislaţia în vigoare. Întrucât salariata a refuzat semnarea actului adiţional la Contractul Individual de Muncă prin care salariul brut i-a fost majorat, a fost convocată pentru data de 25.05.2018, la sediul EMC Motru, în vederea clarificării situaţiei sale. Cu toate acestea, în dimineata zilei de 23.05.2018, salariata s-a prezentat la sediul companiei din Târgu Jiu, pentru a solicita verbal ocuparea unui alt post, respectiv de laborant în cadrul Carierei Husnicioara. Conform procedurilor operaţionale de lucru, solicitarea schimbării locului de muncă se adresează în scris, însoţită de documente care să ateste studiile şi calificările deţinute. Angajata a purtat discuţii cu 4 membri din conducerea companiei, dar consideră că respectarea etapelor prevăzute în procedurile interne de lucru nu este necesară în timp ce recurgerea la o formă de protest este calea prin care se poate obţine promovarea pe postul solicitat. Conducerea companiei va continua dialogul cu doamna Baroga Liliana în vederea stabilirii de comun acord a celei mai bune soluţii pentru rezolvarea situaţiei prezentate. Toate problemele ridicate de salariaţii companiei au fost rezolvate, de fiecare dată, ca urmare a dialogului purtat, în condiţiile respectării procedurilor de lucru şi a prevederilor Contractului Colectiv de Muncă, şi nu ca urmare a presiunilor unor forme de protest extrem”, potrivit unei informări a Complexului Energetic Oltenia, legată de protestul angajatei de la Cariera Husnicioara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS