27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNicolae Mischie a murit duminică la Spitalul Elias din Bucureşti

Nicolae Mischie a murit duminică la Spitalul Elias din Bucureşti

Nicolae Mischie, fost președinte al Consiliului Județean Gorj a murit duminică la Spitalul Elias din Capitală. Apropiați ai acestuia susțin că Mischie a intrat în comă imediat ce a revenit de la o clinică din Germania, unde plecase pentru mai multe investigații medicale. Fostului șef al județului i s-ar fi făcut rău la revenirea în țară, chiar în timp ce se afla în aeroport, de unde a fost preluat de medici și dus la spital. Acesta a intrat în comă și se afla de câteva săptămâni conectat la aparate, starea lui fiind foarte gravă din cauza unei infecţii puternice. Nicolae Mischie, în vârstă de 73 de ani, avea probleme de sănătate de mai mult timp. În vara lui 2015 acesta a suferit și un atac cerebral, însă a reușit să depășească momentul cu bine. Ulterior, starea de sănătate s-a înrăutăţit şi fostul preşedinte al CJ Gorj şi al PSD Gorj a stat mai mult prin spitale.

Mesaje din partea politicienilor

Politicienii gorjeni au transmis în această seară mesaje de condoleanţe pentru familia lui Nicolae Mischie.
“Când spui Nicolae Mischie, spui PSD Gorj. A fost membrul fondator al organizației județene, un mentor, un bun strateg, un adevărat lider. Nicolae Mischie a scris file întregi de istorie în PSD, file ce vor rămâne și peste ani. Este un moment cu adevărat trist pentru Organizația PSD Gorj, însă amintirea lui Nicolae Mischie va dăinui veșnic în fiecare dintre noi.
Sincere condoleanțe familiei îndoliate!! Drumul lin spre îngeri, domnule președinte!
Florin Cârciumaru,
Președinte PSD Gorj”

Condoleanţe din partea deputatului Mihai Weber

“Îmi pare nespus de rău că trebuie să împărtășesc cu voi o veste tristă și anume aceea că Nicolae Mischie a încetat din viață. Deputat PSD, președinte al Consiliului Județean Gorj și președinte al PSD Gorj, Nicolae Michie a avut, de asemenea, o contribuție importantă la înființarea Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu.
Dumnezeu sa-l odihneasca în pace, iar familiei îndurerate îi transmit sincere condoleanțe!
Mihai Weber,
Președinte executiv PSD Gorj”

Mesaj din partea lui Aurel Popescu

“Nicolae Mischie a fost și rămâne un simbol pentru Organizația Județeană a PSD Gorj. Este nu moment trist în care trebuie să ne luăm rămas bun de la cel care a fost membrul fondator al organizației, de la care am avut cu toții de învățat, de la un adevărat om politic. Nicolae Mischie și-a pus amprenta și pe ceea ce a însemnat dezvoltarea Municipiului Târgu Jiu.
Sincere condoleanțe familiei îndoliate!
Dumnezeu să-l ierte!
Aurel Popescu,
Președinte PSD Târgu Jiu”

Fost parlamentar şi preşedinte al PSD Gorj

Nicolae Mischie a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj între anii 1996 şi 2004, perioadă în care a condus şi filiala judeţeană a PSD. Anterior, el a fost deputat de Gorj, în anul 2008 încercând, fără succes, să candideze pentru un nou mandat în Colegiul 6 din Târgu Jiu, colegiu câştigat de Victor Ponta. Nicolae Mischie s-a născut pe 2 martie 1945 în satul Godineşti, din judeţul Gorj, fiind cel mai mic dintre cei 15 fraţi. A copilărit şi a absolvit şcoala generală în comuna natală, după care a urmat cursurile Şcolii Pedagogice din Bucureşti în perioada anilor 1959-1965, ulterior devenind licentiate în istorie. Nicolae Mischie a avut o carieră politică sinoasă, fiind numit “baron” al judeţului Gorj, ca urmare a influenţei pe care o avea în viaţa comunităţii locale. A intrat şi în atenţia organelor de anchetă, iar din cauza unui dosar penal a ajuns să fie condamnat la închisoare cu executare. În viaţa politică, i-au fost recunoscute, pe de altă parte, meritele de bun organizator, reuşind să obţină cu PSD un număr mare de primari.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS