6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUATAA Motru a prelungit cu aproape o lună furnizarea agentului termic

UATAA Motru a prelungit cu aproape o lună furnizarea agentului termic

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din Motru a prelungit cu aproape o lună furnizarea căldurii către asociaţiile de proprietari din municipiu. Decizia a fost luată în urma unor acorduri scrise obținute de la cele 17 asociaţii de proprietari din oraş. Acestea totalizează 5.900 de apartamente care beneficiază de agent termic şi apă caldă în sistem centralizat. Furnizorul UATAA Motru avea o înţelegere cu autoritatea locală, aprobată de Consiliu Local, ca agentul termic să fie furnizat populaţiei în intervalul 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018. Având în vedere condiţiile meteorologice actuale şi prognozele transmise de specialişti, conducerea Uzinei a decis să continue până pe 15 aprilie furnizarea căldurii către populaţia din Motru, unităţile de învăţământ, instituţii şi agenţii economici.
Nicio asociaţie de proprietari nu s-a opus demersului conducerii UATAA, deşi facturile la întreţinere o să rămână mari. „Vom continua încălzirea după 31 martie. Producem şi energie electrică. Avem contracte pentru cărbune. Este achiziţionat şi plătit în avans, avem păcură. Mergem cu furnizarea agentului termic până pe 15 aprilie. Dacă temperaturile vor creşte simţitor, după 10 aprilie vom opri furnizarea“, a spus directorul UATAA.

Pregătesc instalaţiile pentru vară, dar încă e iarnă

Eugen Corcoaţă, directorul Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă din Motru, firmă aflată de un an în insolvenţă, a mai spus că în această perioadă s-a trecut la realizarea reviziilor la instalaţii şi la cazanul de vară, pentru ca după încheierea iernii să se poată trece de la instalaţia de iarnă, la cea de vară, prin care se furnizează doar apă caldă. „Pregătim cazanul de vară pentru trecerea de la instalaţia de iarnă la cea de vară. Ele sunt specifice pe instalaţiile comune. Până la 31 martie vom beneficia de plata ajutorului la încălzire, după se sistează şi rămânem doar cu plata pentru diferenţa de preţ la gigacalorie, suportată din bugetul local. Avem un preţ la gigacalorie de 155,8 lei. Este un preţ redus, după ce am avut şi aprobarea ANRE. Avem un preţ bun la întreţinere în Motru. Pe perioada de iarnă, încălzirea la un apartament cu două camere costă 210 de lei pe lună, iar la un apartament cu trei camere – 260 de lei lunar. Sunt preţuri rezonabile, având în vedere că încălzim şi subsolurile, şi casa scării, tot“, a mai declarat Eugen Corcoaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS