14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Rovinari vrea să înfiinţeze un muzeu al mineritului

Primăria Rovinari vrea să înfiinţeze un muzeu al mineritului

Primăria Rovinari nu renunţă la ideea de a amenaja un muzeu al mineritului în localitate. De asemenea, se doreşte înfiinţarea unui circuit turistic în zona de minerit din zonă. Robert Filip, primarul din Rovinari, a declarat că a discutat cu şefii Complexului Energetic Oltenia pentru a prelua o zonă dezafectată dintr-un perimetru minier unde să fie amenajat un circuit turistic. Robert Filip susţine că şi în muzeul mineritului vor fi expuse obiecte care să fie reprezentative pentru istoria mineritului din Bazinul Minier Rovinari. Nu se cunoaşte, deocamdată, care sunt costurile pentru amenajarea unui astfel de circuit turistic. Fondurile vor fi alocate de la bugetul comunităţii locale sau de la guvern. Dacă va exista posibilitatea, se va apela şi la un program european, prin care se finanţează dezvoltarea activităţilor turistice.

Muzeu unic în ţară

Primarul Robert Filip a declarat că muzeul mineritului şi circuitul turistic printr-o carieră vor fi unice la nivel naţional. „Avem în zona cea mai mare carieră minieră de suprafaţă din România. Este o oportunitate să dezvoltăm aici un muzeu al mineritului şi un circuit turistic extrem de spectaculos. Alţii nu au ce avem noi aici. O să gândim ceva spectaculos, să vină lumea și să plece impresionată de la Rovinari. Sunt lucruri din care se poate face turism. Nu degeaba au venit de peste Ocean să filmeze aici. Sunt lucruri pe care trebuie să le apreciem şi noi şi să le punem în valoare, să profităm de ele“, a declarat Robert Filip, primarul din Rovinari, zonă unde există Exploatarea Minieră de Cariere Roşia-Rovinari.
La Cariera Roşia există şi cel mai mare excavator din Europa. Tot aici a fost filmată producţia „Ghost Rider“, cu Nicolas Cage.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS