11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Sprijin financiar gratuit de 30.000 sau 40.000 de euro pentru deschiderea de mici afaceri

Gorj: Sprijin financiar gratuit de 30.000 sau 40.000 de euro pentru deschiderea de mici afaceri

Autorităile județene au participat la sfârşitul săptămânii trecute La Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, la conferința de lansare a proiectului ”START-UP PENTRU EXCELENȚĂ”. La eveniment au participat reprezentanții Consiliului Județean Gorj, Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație și Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanți ai mediului de afaceri și sistemului bancar din județul Gorj. Cosmin Zah, managerul proiectului, a declarat că durata întregului proiect este de 36 de luni, în regiunea Sud-Vest Oltenia. În cadrul proiectului vor participa 300 de persoane care vor beneficia de educaţie antreprenorială. Vor fi finanţate 46 de afaceri în total.

Vor fi înfiinţate 92 de locuri de muncă

Managerul proiectului de formare anteprenorială a mai spus că se doreşte înfiinţarea a 92 de locuri de muncă noi. Sunt o serie de condiţii pentru participarea la proiect. În primul rând domiciliul în regiune este primordial şi dorinţa de a începe o afacere. Se va acorda o finanţare de câte 40.000 de euro pentru 27 de proiecte şi de câte 30.000 de euro pentru 19 proiecte. Proiectele de până în 30.000 de euro pot fi axate pe comerţ. La rândul său, Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că este vorba de un proiect în premieră pentru instituţie. Proiectele finanţate vor aduce un plus pentru tinerii întreprinzători din Gorj. De asemenea, aceştia vor rămâne cu o calificare de antreprenor. Cosmin Popescu a mai spus că 92 de locuri de muncă înfiinţate în cadrul proiectului vor fi principalul beneficiu.

Finanţare din partea Ministerului Dezvoltării

Proiectul este finanțat în baza unui Contract de finanțare, semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Sud Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar și Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație în calitate de beneficiar al finanțării (lider de proiect). Parteneri proiect: U.A.T.-Județul Gorj și Universitatea ” Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Detalii despre proiect prin persoanele de contact:

Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație

Popescu Alin

Tel: 0723 06 36 57

e-mail: [email protected]

str. Victoriei-Centru, bl. 11-13-15, Mezanin

Târgu Jiu, Județul Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS