12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Poliţişti daţi afară din IPJ, după ce au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare

Gorj: Poliţişti daţi afară din IPJ, după ce au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare

Doi poliţişti gorjeni şi-au pierdut locul de muncă, după ce au fost condamnaţi defintiv la închisoare cu suspendare. Este vorba de poliţiştii Marian Ionuţ Vârjan şi Florin Grigore Nanu Cziko, acuzaţi că în urmă cu doi ani au fost implicaţi, alături de alţi doi colegi în muşamalizarea unui accident rutier. Unul dintre poliţişti, Marian Ionuţ Vârjan, a fost implicat într-un accident rutier, după un scandal într-un bar din Târgu Jiu. Florin Grigore Nanu Cziko, nașul lui Vârjan, a fost acuzat de procurori de favorizarea infractorului întrucât în momentul în care a început să facă cercetările în accidentul produs de finul său a încercat să îl scoată pe acesta basma curată. Ambii poliţişti au fost condamnaţi definitiv la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi muncă în folosul comunităţii. Alţi doi poliţişti vizaţi în dosar şi acuzaţi de favorizarea făptuitorului au fost achitaţi. Este vorba de Gabriel Popescu şi Andrada Luţă.

Daţi afară din poliţie

În urma rămânerii definitive a condamnărilor, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj a decis să aplice prevederile legale în astfel de situaţii. Astfel, cei doi poliţişti condamnaţi vor rămâne fără serviciu, iar cei achitaţi vor fi reîncadraţi în poliţie: „S-au inițiat procedurile în vederea emiterii actelor administrative, conform competențelor de gestiune, pentru încetarea raporturilor de serviciu cu unitatea, în cazul celor doi polițiști care au primit pedeapsa condamnării la închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. În situația celor doi agenți de poliție pentru care instanța a pronunțat soluția de achitare, vor fi emise acte administrative în vederea repunerii în funcțiile deținute anterior punerii la dispoziția unității, ca urmare a trimiterii în judecată”, a declarat Miruna Prejbeanu, reprezentant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS