14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Sindicatele resping creşterea de salarii propusă la CEO

Gorj: Sindicatele resping creşterea de salarii propusă la CEO

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO) s-au întâlnit miercuri, la Târgu Jiu, cu administraţia companiei, în cadrul unei şedinţe în cadrul căreia a fost prezentat proiectul de buget pentru anul 2018. Liderii de sindicat sunt nemulţumiţi de creşterea salarială oferită de administraţie şi de faptul că din proiect lipsesc o serie de drepturi, precum vaoucherele de vacanţă:
„Din câte am estimat, raportat la salariul mediu de acum pe companie, este o creştere reală de 6 la sută. Nu sunt nici vaucerele de vacanţă prinse în Buget, nici alte lucruri. Am înţeles anul trecut că a fost unul greu, dar acum s-a ieşit pe plus şi ne aşteptam la altceva.
Am convenit toate cele patru federaţii să respingem aceste propuneri şi să solicităm, printr-o adresă, o întâlnire cu ministrul Energiei, domnul Toma Petcu, sau cu un reprezentant al acţionarului principal. Sper să ne întâlnim cât mai repede. Dacă nu ajungem la o soluţie, sunt formele de luptă sindicală cunoscute”, a declarat Dumitru Pârvulescu, preşedintele federaţiei Naţionale Mine Energie. Sinidcaliştii cer o creştere mai mare de salarii la CEO(între 10% şi 15%), având în vedere că anul trecut a fost înregistrat profit şi o creştere de productivitate a muncii. De asemenea, se mai solicită vaucere de vacanţă şi cotă de combustibil pentru angajaţi. CEO este unul din cei mai mari angajatori din România cu peste 13.300 de salariaţi. Ministerul Energiei deţine 77% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea peste 20%, existând şi alţi doi acţionari mai mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS