21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFără scăderi de salarii în CJ şi Prefectura Gorj, în urma transferului contribuţiilor de la angajator la angajat

Fără scăderi de salarii în CJ şi Prefectura Gorj, în urma transferului contribuţiilor de la angajator la angajat

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a anunţat că salariaţii instituţiei şi ai unităţilor subordonate nu vor avea de pierdut la salariu, în urma trecerii contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că nici funcţionarii publici, dar nici personalul contractual nu vor fi afectaţi de modificările legislaţiei fiscale. Acestea se aplică de la 1 ianuarie 2018. Cosmin Popescu a precizat că în prezent se fac anumite calcule pentru a se stabili dacă este nevoie să fie realizate adaosuri la salarii, astfel încât să nu existe scăderi de lefuri. În acelaşi timp vor exista şi creşteri de salarii, dar într-un cuantum mai mic, a completat şeful CJ Gorj.

Nu vor fi probleme nici la prefectură

La rândul său, prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că nu crede că vor fi scăderi de salarii la nivelul Instituţiei Prefectului. Florescu a precizat că nu cunoaşte în detaliu problema salariilor, întrucât plăţile şi calculele se fac la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Prefectul consideră însă că nu vor scăderi de salarii în Prefectura Gorj. „Eu sunt ordonator terţiar de credite şi nu avem o evidenţă a salariilor şi a modului în care acestea vor fi afectate de transferul contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului. Din câte m-am informat la ministerul de resort nu cred că vor fi probleme. Acolo se fac toate verificările şi se vor face corecţiile necesare dacă va fi cazul, cu toate că nu crec că va fi cazul”, a declarat Ciprian Florescu, prefectul judeţului Gorj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS