8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumarii din Oltenia au primit avertisment de la DRDP Craiova – pentru că se mişcă prea încet la deszăpezire

Drumarii din Oltenia au primit avertisment de la DRDP Craiova – pentru că se mişcă prea încet la deszăpezire

Utilajele ies prea încet la deszăpezire

Pe Drumurile Naţionale se iese prea încet la deszăpezit. Din acest motiv, Bogdan Bratu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, le-a transmis ieri avertismente şefilor de secţii din Oltenia, cerându-le să reducă timpii de mobilizare şi de ieşire în teren. În cazul unor fenomene meteo extreme sau a unor ninsori consistente, va fi important timpul în care un utilaj de deszăpezire va ajunge pe o arteră intens circulată şi care face legătura între localităţi. De asemenea, drumurile naţionale trebuie curăţate din timp şi permanent pentru că mai ales iarna numărul apelurilor la Serviciile de ambulanţă şi chiar la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt în creştere. Astfel, un drum fără gheaţă, polei sau zăpadă scurtează şi timpii de intervenţie pentru alte instituţii de importanţă majoră.

Deocamdată, avertisment pentru că se mişcă greu

Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că toate secţile din Oltenia au primit observaţii şi trebuie să îşi reducă timpii de intervenţie pe şosele. Este vorba de mobilizarea iniţială, precum şi timpul parcurs până la locul unde este nevoie de utilaje. „Au fost verificate toate GPS-urile de la utilajele din toate secţiile subordonate Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova. Mulţi au timp sub aşteptări, inclusiv secţia de la Târgu Jiu. Ni s-a cerut să îmbunătăţim aceşti timpi pentru că suntem primii pe şosele când ninge şi deschidem calea conducătorilor auto, a ambulanţelor, autospecialelor de pompieri de poliţie, pentru transportatori şi pietoni. Durează mult şi încărcarea materialului antiderapant. Directorul Bogdan Bratu ne-a solicitat să plecăm mai repede din baze. Şi cinci minute contează în anumite momente. O atenţie sporită este pentru zona Rânca, unde se acţionează permanent şi se fac revizii zilnic şi de mai multe ori pe zi. Adevărul este că sunt utilaje care se mişcă mai greu“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

La Rânca nu este voie cu vehicule cu masa peste 7,5 tone

Potrivit lui Ion Tudor, zona Rânca este tratată în mod special de drumari, având în vedere că aici sunt mobilizate cele mai multe utilaje. În perioada premergătoare Sărbătorilor şi în timpul acestora se aşteaptă ca în staţiune să se afle câteva mii de turişti din judeţ şi din restul ţării. Tudor a amintit faptul că nu este permis accesul pe DN 67C cu autocare cu masa mai mare de 7,5 tone. Conducătorii auto riscă să fie amendaţi şi să li se suspende permisul auto. Aşa s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, când şoferul unui autocar din Bucureşti a fost amendat pentru că nu respectase interdicţia de 7,5 tone pe DN 67C, între Novaci şi Rânca. Potrivit drumarilor, autovehiculele de mare tonaj sunt mai greu de controlat pe un astfel de drum, iar şoferii, precum şi pasagerii pot avea probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS