8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Linia electrică ce deserveşte calea ferată din Defileul Jiului va fi modernizată

Gorj: Linia electrică ce deserveşte calea ferată din Defileul Jiului va fi modernizată

Societatea Română de Căi Ferate, Regionala Craiova, a alocat fondurile necesare pentru modernizarea după ani de zile a Liniei Electrice din Defileull Jiului.

Este vorba de proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a liniei electrice de 6 kilovolţi Meri – Lainci – Pietrele Albe, care deserveşte calea ferată care străbate Parcul Naţional „Defileul Jiului”.

Suma alocată pentru reabilitarea instalaţiilor şi a echipamentelor este de 2,6 milioane de lei. „Proiectare + execuţie lucrări „Reparaţie LES 6 kV Meri-Lainici-Pietrele Albe”. Investiţia se va desfăşura de la staţia CF Meri linia 202 km 94+866 pâna la staţia CF Pietrele Albe linia 202 km 107+700. Durata de realizare a obiectivului : 12 luni, din care execuţie propriu-zisă 140 zile ( 40 zile proiectare, 100 zile execuţie) de la data emiterii, de către Achizitor, a ordinului de începere a prestării serviciilor şi execuţia lucrărilor către Executant.
Specificaţii tehnice ale obiectivului: Din PC (punct conexiune) 20 kV proprietate CEZ Distributie SA, care se va amplasa în staţia CF Meri va pleca o linie electrică subterană 20 kV (LES 20 kV) care va fi executată din trei cabluri monopolare de energie electrică, pentru linii electrice cu tensiune nominală până la 22 kV, cu conducta din aluminiu, izolaţie din polietilenă reticulată (XLPE), protecţie longitudinală la pătrunderea apei şi manta exterioară dublă din PE şi secţiunea minimă de 95 mmp. În staţia CF Lainici va fi înlocuit trafo 260 kVA6/0.4 kV cu un post de transformare în anvelopă de beton (PTAB) echipat cu un transformator de putere 20/0.4 kv, 63 kVA, potrivit anunţului de licitaţie.

Alimentare nouă cu energie electrică şi pentru Mănăstirea Lainici

Proiectantul şi executantul vor avea în vedere ca în zona staţiei CF Lainici se va amplasa un punct de transformare care va asigura alimentarea cu energie electrică a Mănăstirii Lainici. „Amplasamentul, proiectarea şi execuţia vor fi angajate şi suportate financiar de Sf. Mănăstire Lainici. În staţia CF Pietrele Albe va fi înlocuit trafo 63 kVA 6/0,4 kV cu un trafo PTAB 20/0,4 kV 63 kVA”, se mai precizeaza in documentatiile din anuntul de licitatie.

Valoarea estimată a lucrărilor supuse procedurii este de 2.636.454 lei, fără TVA, din care: prestare servicii de proiectare (inclusiv asistenţă tehnică, expertiza tehnică, studiu topogeo) – 149.233 lei, fără TVA; execuţie lucrări – 2.487.221 lei, fără TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS