6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Copiii cu nevoi speciale au sărbătorit World Children Day

Gorj: Copiii cu nevoi speciale au sărbătorit World Children Day

Zeci de copii din cadrul Centrului de Servicii Comunitare pentru Copilul aflat în Dificultate din cadrul DGASPC Gorj au sărbătorit duminică, în amfiteatrul din centrul oraşului Târgu Jiu, Ziua Mondială a Copilului.

În total sute de persoane, copii şi adulţi, s-au aflat în centrul municipiului, la invitaţia organizatorilor. Este vorba de Centrul Local „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României. În fiecare an, pe 20 noiembrie este sărbătorită ziua în care Adunarea Generală a ONU a adoptat, în 1959, Declaraţia pentru Drepturile Copilului. De asemenea, în 1989 a fost adoptată şi Convenția pentru Drepturile Copiilor. Documentul exprimă un set de drepturi universale ale copilului, cum este dreptul la identitate, nume şi naţionalitate, dreptul la educaţie şi dreptul la cele mai înalte standarde de sănătate şi protecţie împotriva abuzului şi exploatării.

Au sărbătorit prin muzică, dans şi jocuri

Copiii strânşi duminică în centrul oraşului au organizat un flashmob special. Organizatorii au pregătit un program cu muzică, jocuri şi dansuri pentru spectatori. „Au răspuns invitaţiei noastre foarte mulţi tineri şi mulţi copii. Au fost alături de noi şi copiii din cadrul Centrului pentru îngrijirea copiilor aflaţi în dificultate. A fost o zi specială pentru toată lumea, mai ales că au aflat ce se sărbătoreşte pe 20 noiembrie. A fost un program deosebit care a implicat şi copiii cu nevoie speciale. Ziua de 20 noiembrie este una specială la nivel mondial şi este dedicată drepturilor copilului. Ziua în care ne amintim că orice copil are dreptul la educaţie, la sănătate, la ocrotire împotriva abuzului şi a exploatării”, a declarat Roxana Bolţaşu, preşedintele Centrului Local „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS