15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Aparegio se pregăteşte să preia sistemul de apă şi canalizare din Novaci şi Baia de Fier

Gorj: Aparegio se pregăteşte să preia sistemul de apă şi canalizare din Novaci şi Baia de Fier

Mai multe reţele de apă şi canal din judeţul Gorj vor fi preluate în perioada următoare de către operatorul regional Aparegio. Sunt vizate sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare din Novaci, Baia de Fier, inclusiv zona Rânca. De asemenea, reţelele de apă şi canalizare din Runcu, Turceni, Leleşti, Peştişani, Tismana. Localităţile fac parte din programul privind gestionarea centralizată a sistemelor de apă. Astfel, toate localităţile vor fi preluate de Aparegio în perioada următoare. Traian Pătrăşcoiu a vorbit şi despre faptul că în anumite cazuri este nevoie în continuare de investiţii la reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare. Traian Pătraşcoiu a mai declarat că autorizarea în localităţi se va face pe surse de apă şi nu pe reţele pentru a se putea atrage mai repede fonduri europene nerambursabile. Directorul Aparegio a recunoscut faptul că se înregistrează întârzieri la acest capitol.

Probleme cu apa la Târgu Jiu

Potrivit lui Traian Pătrăşcoiu, Aparegio a primit recent sesizări în zona de nord a municipiului Târgu Jiu cu privire a debitul şi calitatea apei. Au existat reclamaţii că apa din zona Ciocârlău nu ar fi potabilă. Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio Gorj, a precizat că oraşul este alimentat din surse diferite de apă şi apa este tratată în staţii diferite. Nu se pune problema ca apa furnizată să nu fie potabilă, a mai spus Traian Pătrăşcoiu, existând periodic buletine de analiză. Orice sesizări vor fi verificate. În privinţa debitului scăzut, directorul Aparegio a declarat că sursele sunt afectate în continuare de secetă. Directorul Aparegio, Traian Pătrăşcoiu, a mai spus că în cartierul Narciselor va fi montată o staţie de pompare, pentru că sunt probleme cu debitul scăzut al apei. Aparegio Gorj a aprobat suplimentarea bugetului pentru construirea unei staţii de pompare în cartierul Narciselor. Suma destinată investiţiei este de 100.000 de lei. Potrivit lui Traian Pătrăşcoiu lucrările care vor rezolva problema apei în cartierul Narciselor vor dura 45 de zile.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS