8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: O fetiţă a ajuns la spital după ce a fost bătută de mamă cu bătătorul de covoare

Gorj: O fetiţă a ajuns la spital după ce a fost bătută de mamă cu bătătorul de covoare

O fetiţă, de 9 ani, din comuna gorjeană Stejari, a primit o corecţie din partea mamei sale, până a ajuns la spital. Eleva a intrat în atenţia medicilor zilele trecute, după ce mama ar fi lovit-o cu bătătorul de covoare. Fata, care mai are doi fraţi, s-a ales cu vânătăi pe mâini şi pe spate. Violența mamei a atras atenția Direcţiei pentru Protecția Copilului Gorj. Cei trei copii, dintre care un băiat de doar un an și patru luni, au ajuns acum în grija statului, urmând ca instanța să stabilească dacă se mai pot întoarce acasă. Camelia, mama copiilor, spune că regretă. Printre lacrimi, ea a declarat că își vrea copiii înapoi. „Fetița se juca în casă cu copilul şi la un moment dat nu am mai auzit nici fata, nici copilul. Eu m-am speriat când nu i-am mai auzit şi am bătut-o. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Vreau să vină înapoi“, a spus femeia.

Primarul cunoaşte situaţia

Primarul din Stejari, Robert Păiuși, a declarat că ştie foarte bine situaţia familiei care acum a rămas fără cei trei copii. De altfel, familia a rămas pe drumuri. Nu avea locuință, iar primarul le-a pus la dispoziție o grădiniță veche. „Era mai recalcitrantă cu copiii, spun eu. Mai ceruseră anterior ajutor de la primărie, dar nu au avut înţelegere din partea fostului edil. Eu i-am ajutat cum am putut. Am decis să le ofer acea grădiniţă care este închisă. Am zis să rezolv două probleme: să le ofer şi lor un adăpost şi să fie şi grădinița sub supraveghere“, a spus Robert Păiuşi.

Copiii au fost preluaţi de stat

Copilul cel mic a ajuns acum la un asistent maternal, iar fetele la Complexul de Servicii Comunitare din Târgu Cărbuneşti. Autorităţile au aflat despre acest caz după ce medicii Spitalului Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. „Cele două fetiţe beneficiază de serviciile complexului nostru, iar băieţelul este în asistenţă maternală. Nu ştiu cât vor sta aici. Sunt pe perioadă nedeterminată. Noi am aflat după ce am fost sesizaţi de Secţia Pediatrie de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti. Fata a stat acolo internată timp de o săptămână. A prezentat echimoze la nivelul toracelui superior. Ar fi fost lovită de mamă“, a spus Melania Pasti, directorul Complexului de Servicii Comunitare din Târgu Cărbuneşti. Judecătorii vor stabili acum dacă mama mai poate să se ocupe de îngrijirea copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS